(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In opdracht van de gemeente Alkmaar heeft de ’trendwatcher des vaderlands’ Adjiedj Bakas een heel boekwerk gemaakt over de toekomst van de Noord-Hollandse stad. Kaas speelt daarin – niet verrassend – een prominente rol en Bakas ziet wel mogelijkheden om dat streekproduct met ons nationale hobbygewas te combineren, ofwel: maak van Almaar een wietkaas-stad!

Alkmaar heeft iets met kaas

Liefst 208 pagina’s weet de aimabele trendwatcher Adjiedj Bakas te vullen met toekomstdromen voor de stad Alkmaar. Die staat nu bij toeristen en dagjesmensen vooral bekend om de wekelijkse traditionele kaasmarkt, waar wat in klederdracht gehulde kaasfanaten op het marktplein heen en weer rennen met… kazen.

Dat kan wel wat origineler, moet Bakas hebben gedacht. Bijvoorbeeld – en dit is geen grap – chocolade voeren aan de varkens in en rond Alkmaar. ‘Daardoor wordt het vlees veel lekkerder. Dan krijg je ‘cho-koteletjes met kaassaus’, aldus de ruimdenkende trendwatcher.

‘Kaasimago pimpen’

Wiet en kaas, kaas en wiet… waarom niet?! [foto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]

In het e-book ‘De Toekomst van Alkmaar’ – HIER gratis te downloaden – komt de kaas praktisch op elke pagina terug, of het nou over economie, gezondheidszorg of toerisme gaat. Bakas: ‘Je het kaasimago van Alkmaar nog kunnen pimpen door nieuwe kaasproducten te laten ontwikkelen; door specialistische kaasrestaurants aan te trekken; door kaasfietsroutes uit te zetten langs kaasmakerijen in de buurt van de stad; door kaasbeurzen of bijvoorbeeld een internationaal kaasfestival te organiseren in de stad.’

Kaas met geïnjecteerde wietolie

Tulpen, kaas, molens en..? Wiet natuurlijk! Misschien wel het opmerkelijkste idee van de trendwatcher voor het gepimpte Alkmaar is wietkaas. Bakas kwam naar eigen zeggen op dit idee door de alom vertegenwoordigde kaas te combineren met het gewenste ‘omarmen van de zorgeconomie’. En als je die twee combineert volgens de wetten van Bakas krijg je dus wietkaas!

Hoe moeten we die maken dan? Tegenover NH Nieuws vertelt hij het volgende: ‘De laatste jaren zien we de opkomst van medicinale wietolie, die veel wordt gebruikt voor pijnbestrijding bij kankerpatiënten of mensen met alzheimer. In kaas zit ook vet en dus eigenlijk ook olie. Hoe je het precies zou moeten doen, moeten deskundigen maar uitzoeken. Maar ik kan me voorstellen dat je er cannabis in spuit met een injectienaald. Dan snijd je de kaas doormidden en heb je cannabis kaasblokjes. Den Bosch heeft z’n Bossche Bol en dan heeft Alkmaar z’n wietkaas.’

Wij kunnen zoveel creativiteit alleen maar met dit ene woord becommentariëren: DOEN!

 

(advertentie)