(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is inmiddels de veertiende week van deze kweekronde, en de zevende week sinds de dames in bloei staan. Met nog maar een paar weken te gaan voor de Morning Glory en nog een paar dagen voor de Sneeze, neemt de spanning toe. Maar eerst even kijken hoe de dames er afgelopen week voor stonden in huize Wietman.

De Morning Glory die aan de rechterkant in de CNNBS G-Kit XL groeit, staat er schitterend bij. Haar zijtakken zijn door het gewicht van de toppen naar beneden gezakt. De hoofdtop is deze week weer iets dikker geworden en heeft nu een diameter van 6,3 centimeter. Het lijkt er dus op dat ze haar energie in haar andere bloemen/toppen heeft gestoken. De trichomen komen nog steeds redelijk overeen met vorige week.

Aan de linkerkant staat nog steeds de andere Morning Glory. Deze had ik gebogen om de groei in de hoogte wat te remmen. Maar dat moet ik in het vervolg iets anders gaan doen. Nu kan de linker schuifdeur niet open want dan valt ze eruit! Daarnaast wordt het gewicht van de hoofdtop nu ook een probleem en gaat ze steeds verder doorhangen wat extra druk op de stam oplevert. De top die het dichtst bij de binnenzon groeit is ook erg zwaar geworden en valt bijna om. Het was dan ook erg spannend om een blaadje van deze top weg te knippen om de trichomen van dichtbij te bekijken. Ze zijn over het algemeen nog wit, al zijn er hier en daar wel een paar oranje trichomen te spotten.

Luchtvochtigheid en temperatuur

In de G-Kit XL hangt de 315 Watt CMH binnenzon 25 centimeter boven de dames. De lamp brandt natuurlijk nog steeds volgens het 12/12 lichtschema. De gemiddelde temperatuur was afgelopen week 27,75 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 51,63 procent. De bewatering van de dames gebeurt dagelijks en dan krijgen ze 850 milliliter water met voeding van Plagron.

Nieuwe sensor

Ik heb een nieuwe sensor die de luchtkwaliteit meet. Deze heb ik in een soort van impulsaankoop gedaan. Ik deed dit omdat ik nieuwsgierig ben naar de schommeling van CO2 in de lucht.
Omdat ik twijfels had of het apparaat ook zou werken, heb ik het voor de eerste week maar even op de bodem neergelegd. En zoals je kunt zien zijn de eerste weekgegevens gegenereerd. Wat ik met deze gegevens kan zal de toekomst uit moeten wijzen. Voorlopig is het een leuk extra meetspeeltje waar ik me de komende tijd verder in ga verdiepen. Wat me al wel is opgevallen is dat de temperatuursensor niet goed werkt en een constante temperatuur aangeeft.

Sneeze al bijna klaar

In mijn tafelmodel G-Kit met verhogingsset staan de Sneeze planten, en die zijn in mijn ogen zo goed als klaar voor de oogst. De Sneeze heeft een bloeitijd van 9 tot 10 weken. Maar ik durf het er niet op te gokken en ga het bij 8 weken bloeitijd houden. Ik ben deze week al gestart met het gegeven van water zonder voeding. Het spoelen van de dames zit er dus al op.

Als we de twee planten van dichterbij gaan bekijken is er een duidelijke toename van gele bladeren, en lijkt het wel volop herfst in de kweekkast. De verkleuring in de bladeren is de afgelopen dagen een stuk sneller gegaan. Ik ben bang dat ze het niet nog twee weken gaan volhouden, en als ze het volhouden of alles nog wel vrij van toprot blijft. De diameter van de top aan de linkerzijde is 5,9 centimeter en rechts is dat 6,0 centimeter.

Zelfs de kleinste topjes zijn goed bedekt met trichomen. De Sneeze is wel een erg sterk ruikende dame. Ik wil niet zeggen dat ze onaangenaam ruikt maar wel erg sterk. Als je de deur ook maar even opent heb om water te geven ruikt de hele kamer naar een frambozen-achtige wietlucht. Als je de deur dicht laat ruik je daar niets van. Na een kleine 10 minuten is de lucht die ontsnapt is alweer weggetrokken. Mits je de deur van de kamer waar hij staat dicht laat natuurlijk.

Mooie trichomen

De trichomen van de Sneeze zien er goed uit en er zitten een paar mooie amberkleurige tussen. Toen ik het onder de microscoop legde was het blad op zijn kop gevallen, en viel het me voor het eerst op dat er ook trichomen aan de onderzijde van nerven groeien, die ook verschillende groeistadia doormaken.

Vimeo & Youtube

Omdat YouTube een leeftijdsbeperking op mijn video’s heeft gezet, zijn ze niet meer zichtbaar zonder in te loggen. Om hier omheen te werken zal ik de video’s nu ook uploaden op Vimeo. Daar zullen ze 14 dagen online staan. Wil je daarna nog van mijn video’s genieten zal je ze kunnen vinden op YouTube.

Deze week ben ik ook over de 100 abonnees heengegaan. Ik vind het natuurlijk supercool dat zoveel mensen abonnee zijn geworden van mijn kanaal. Mijn dank daarvoor!

De kweekvideo van deze week is niet helemaal goed gegaan. Het heeft hier in de buurt er geonweerd en gebliksemd. Blijkbaar zijn na één van de klappen de camera’s uitgevallen, en halverwege de week weer opgestart. Hierdoor missen er een paar dagen in de video.

 

Volgende week in mijn kweekavontuur: is het doek gevallen voor de Sneeze? Houdt de Morning Glory het nog vol? Hé zijn dat zaadjes…?

Willie Wietman

(advertentie)