(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor degenen die het wel lekker vinden om na een puff wat te gaan thrillseeken, brengen we de 10 wreedste liften op de aardbol. Niet voor zwakke magen dus, en je moet er aardig wat Airmiles doorheen jassen om ze allemaal te gaan proberen.

 

 

1.       Hammetschwand lift (Zwitzerland)

lift 1

Europa’s hoogste buitenlift, met een waanzinnig uitzicht over het meer van Luzern. De lift brengt passagiers in minder dan een minuut 153 meter omhoog naar de top van de Hammetschwand

2. Taipei 101 (Taiwan)

lift 4

‘s Werelds snelste lift met een snelheid van 16 meter per seconde. Hij zit in de Tapei 101, voorheen Taipei World Financial Center. Van begane grond naar uitkijkpost op de 89ste verdieping kost je 37 seconden!

3. Louvre (Frankrijk)

lift 5

Als je glazen liften cool vindt, moet je deze in het beroemde Franse museum proberen. De hydraulische lift is er echt een die je nergens anders ter wereld ziet, open en smooth…

4. Bailong (China)

lift 6

De bruutste glazen lift ever! Hij overbrugt een dikke 300 meter steile rotswand nabij de stad Zhangjiajie. Tegenstanders zijn er ook, want hij hangt in een Werelderfgoed-gebied.

5.  Santa Justa  (Portugal)

lift 7

Midden in het historisch centrum van Lissabon verbindt deze lift de laag gelegen straten van Baixa met het hoger gelegen Largo do Carmo. Het is uiteraard een toeristentrekker van jewelste!

6. Space Needle (Seattle, VS)

lift 8

Lift in het beroemde gebouw dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1962. Hij bedient tot 20.000 mensen per dag. Toeristen staan in de rij voor de spacetrip van 41 seconden.

7. The Gateway Arch (Missouri, VS)

Een lift in een ruim 200 meter hoge boog. Kom er maar op, maar sinds 1947 kan je het in real life proberen. De lift zit vol kleine raampjes met daarachter super uitzicht over de Mississippi rivier.

8. Lacerda Elevator (Brazilië)
lift 10

Deze lift is zelf een van de topattracties in de stad Salvador de Bahia. Toeristen en inwoners gebruiken hem om de berg op te komen. Boven schijnt de beste ijskraam van Brazilië te liggen…

9. Eiffel Toren (Frankrijk)

lift 11

Behoort tot een van de mooiste constructies op de aardbol. Oorspronkelijk werden de 2 liften door 2 verschillende bedrijven geëxploiteerd, omdat niemand toentertijd ervaring had met zo’n project!

10. Luxor Inclinator (Nevada, VS)

Luxor-Inclinator-Elevator

Waar anders dan in Las Vegas zouden ze op het idee komen om een lift te bouwen in een namaak pyramide? En daar huist natuurlijk een casino in. De lift heeft een hellingshoek van 39 graden!

 

(advertenties)