(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Pssst… Coffeeshop beginnen? Grijp dan je kans op de Veluwe. Daar hebben ze namelijk wel behoefte aan een paar nieuwe wietwinkels. De enige coffeeshop in de regio sluit namelijk de deuren en nu roept de Harderwijkse burgemeester op om overal op de Veluwe coffeeshops toe te staan.

Ondernemers die een eigen coffeeshop op de prachtige Veluwe wel zien zitten, maken daarop wellicht een kans nu burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk er bij zijn collega’s op gaat aandringen om ook een coffeeshop toe te staan. Zulke buitenkansjes komen toch maar bar weinig voor in het Nederwietland van de laatste jaren. Watskeburt?

Coffeeshop Liberty

Het is heerlijk vertoeven op de prachtige Veluwe, alleen niet voor cannabisliefhebbers. Die moeten het namelijk al jaren doen met coffeeshop Liberty, de enige wietwinkel uit de regio, in Harderwijk. Dat was al minimaal, maar nu moet ook die coffeeshop per 4 augustus de deuren sluiten. De shop wordt overigens door dezelfde burgemeester gesloten omdat de eigenaar veroordeeld is wegens het bezit van een stash van 52 kilo wiet.

Op zich is het krom natuurlijk dat dezelfde burgemeester die de enige shop in zijn gemeente sluit, nu zijn collega’s in de regio oproept om ook een coffeeshop toe te staan. Maar goed, het is wellicht een mooie kans voor een ander, de een zijn dood is de ander zijn brood zullen we maar zeggen….

Wordt jij de eigenaar van de enige coffeeshop in Harderwijk? Beeld: Google Maps

Volgens van Schaik hadden de buurgemeenten van Harderwijk in het verleden een nulbeleid ten aanzien van coffeeshops omdat er in Harderwijk immers al een coffeeshop was. Maar nu hij die moet sluiten blijft er geen enkel gedoogd verkooppunt van softdrugs meer over in de regio, en dat is natuurlijk niet wenselijk. Van Schaik gaat zijn collega’s in de buurgemeenten daarom nu vragen om een coffeeshop, voor hun eigen inwoners.

Schrijf je in!

Naast de oproep aan zijn collega burgemeesters, vindt van Schaik sowieso dat er ook in Harderwijk een nieuwe coffeeshop moet komen. We kunnen het er alleen maar mee eens zijn natuurlijk. Wie in aanmerking wil komen voor een gezellige wietwinkel in de stad, kan zich vanaf 10 augustus inschrijven. Op 25 september zal een notaris dan zeven ingeschreven kandidaten uitloten, waaruit de burgemeester zijn keuze zal maken.

Zie jij een coffeeshop op de Veluwe wel zitten, zorg er dan voor dat je in ieder geval geen strafblad hebt, want de kandidaten worden in een acht weken durende periode nagetrokken. Met een beetje geluk kan er dan eind november een gelukkige uitbater worden aangewezen, die misschien al aan het begin van 2018 zijn coffeeshop kan openen.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
3
(advertenties)