(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het wachten is weer voorbij zoals hij het zelf zegt, dus hier is Willie Wietman weer met een nieuw kweekavontuur. Zouden de Big Yeti buitenwietplanten nog netjes in hun kweekkast passen? Hoe ruikt deze soort, en gaat het met de VPD-waarde ook goed? En hoe staan de Sneeze planten in de andere kast erbij? Je komt er snel genoeg achter, lees maar mee!

Het was erg spannend de afgelopen twee weken, en ik was niet zeker of ik de Big Yeti in bedwang zou kunnen houden. Tot nu toe lijkt het nog te lukken maar de plant moet niet veel groter meer worden. Er is wel iets gaande in mijn andere kastje, de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Daar kom ik straks op terug. Laten we nu eerst de CNNBS G-Kit XL in duiken, en kijken hoe de Big Yeti’s erbij staan…

Nog 30 centimeter over

De Big Yeti is zoals je weet een buitensoort. Ik kweek er drie in mijn kweekkast binnen en die hebben inmiddels al aardig wat toppen. Gelukkig maar, want ze moeten niet veel hoger worden dan ze nu zijn. De planten groeien pas sinds een paar dagen wat langzamer de hoogte in, en richten zich eindelijk wat meer op de topontwikkeling. Ik had beloofd om wat mooie trichomen te laten zien maar deze zijn nog niet voldoende aanwezig om er duidelijke foto’s van te maken.

De bewatering heb ik de laatste week verhoogd naar 950 milliliter water met voeding, en het lijkt erop dat dat nog een kleine groeispurt heeft opgeleverd. Ik heb gelukkig nog wel een kleine 30 centimeter over in de hoogte, voordat de dames echt ruimte te kort komen…

Dieselgeur

Naast de grote hoofdtoppen zijn er ook een hoop kleintjes met een lengte van ongeveer 7 centimeter. Ik ben erg benieuwd of dit ook dikke toppen gaan worden. Op het moment is de structuur nog erg open. Als we een paar van deze toppen bekijken zien we dat er nog niet veel trichomen zijn. Maar goed, wat er niet is kan zeker nog komen.

Je vraagt je misschien wel af hoe de Big Yeti ruikt? Nou, als je de plant met rust laat dan ruik je haar nauwelijks. Totdat je aan haar aanraakt want dan komt er een duidelijke Diesel-geur vanaf. Op de website van SeedStockers is de pagina van de Big Yeti ook bijgewerkt met foto’s van de wietsoort in het wild. De 315 Watt CMH kweeklamp hangt 25 centimeter boven de planten.

Het klimaat in de G-Kit XL

Als we de klimaatgrafieken van de afgelopen weken bekijken, zien we dat er een deel ontbreekt. Dit komt doordat ik in aan het klussen was en de stroom uit viel. Blijkbaar vond de communicatie-hub dat niet zo leuk… De gemiddelde temperatuur was de afgelopen 14 dagen 23,2 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid  was 56,65 procent. De gemiddelde VPD-waarde was 1,24 kPa en dat is precies hoe ik het hebben wil. Nu moet ik dat alleen nog even vast zien te houden.

De afgelopen weken dronken de Yeti’s steeds een beetje meer maar daar lijkt nu een eind aan te komen. Dat ligt niet aan de planten maar meer aan het vochtige weer van de laatste tijd. Ik probeer het klimaat namelijk onder controle te houden door wat te spelen met het water geven.

Op regenachtige dagen geeft ik wat minder en op droge dagen wat meer. De Big Yeti’s krijgen nu 950 milliliter water met voeding van Plagron en als extraatje nog wat Power Buds van Plagron. Ik ga deze week wel stoppen met Power Buds. Dit omdat er iets aan de hand is met één van de Sneeze planten. Ik val daarom terug op het oude vertrouwde recept: water met voeding, en niets meer en niets minder.

Groenbruine Sneeze?

Dan zijn we aangekomen bij mijn kleine kweekkast, de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Kijk die Sneeze planten er eens mooi bij staan. Zo op het eerste gezicht ziet het er top uit, en dat was ook wat ik dacht tot ik het idee kreeg om een leuke foto van bovenaf te maken.  Ik wilde in eerste instantie de verschillende kleuren groen proberen vast te leggen, maar zag toen ook wat anders op de foto…

Als we naar de foto’s kijken zien we inderdaad een mooi verloop van de kleuren groen, alleen had ik de kleur bruin niet verwacht. Eén van de Sneeze planten is bruin aan het worden, en dat is wat aan de vroege kant. Afgezien daarvan is ze voor de rest gelukkig wel gewoon donkergroen. Bij inspectie van het blad lijkt het erop alsof een of ander beestje op het blad heeft lopen lunchen. Maar ik heb niets kunnen vinden.

Ik ga voor de zekerheid wel wat roofmijten bestellen, dat kan nooit kwaad. Wat het ook kan zijn is een tekort aan water. Om de luchtvochtigheid meester te blijven geef ik de Sneeze soms te weinig water. Deels voor het stress effect maar meer voor de luchtvochtigheid. Dit kan natuurlijk ook de verkeerde kant op gaan.

Over een paar dagen zal ik de Sneeze maar even een knipbeurt geven. Dat bevordert ook de luchtstroom en dan kan het vocht makkelijker de kast uit. Op het moment staat het erg vol met blad. De toppen van de Sneeze dames staan er mooi voor, op die ene na dan. De CNNBS G-Kit lijkt ook voller dan tijdens de laatste kweekronde.

Kleine kastklimaat

De gemiddelde temperatuur bij de Sneeze dames was de afgelopen 14 dagen 23,4 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van was 61,8 procent. Deze was nog hoger maar heb ik gelukkig weer wat omlaag kunnen krijgen door veel te ventileren en beperkt water te geven. De gemiddelde VPD-waarde was 1,10 en dit valt nog net binnen de acceptabele waarden.

Uiteraard heb ik ook weer een kweekvideo voor je gemaakt. Daarin zien we deze keer dat Big Yeti nog steeds de hoogte in groeit. Naarmate de tijd vordert worden de toppen gelukkig ook steeds dikker en lijkt de groei gelukkig wat af te remmen.

Dit was het weer voor nu. Ben jij er over twee weken ook weer bij? Dan gaan we het natuurlijk weer hebben over Sneeze en Big Yeti, en zullen we zien of de bruine Sneeze weer een beetje groener is. En zelf ben ik ook al benieuwd of de Big Yeti dan eindelijk met groeien gestopt is, en hoe dik de toppen over twee weken zullen zijn. Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)