(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zowel de Big Yeti wietplanten als de Sneeze dames van onze Willie staan al bijna een maand op 12/12 en bloeien. De Sneeze dames vormen al een mooi veldje met toppen en de Big Yeti’s strekken enorm. Zou Willie de buitenwietsoort in zijn kweekkast onder de duim kunnen houden? 

Hier ben ik weer na twee weken, precies zoals je gewend bent. Er is veel gebeurd de laatste twee weken dus ik heb weer een mooi kweekavontuur om over te schrijven. In de G-Kit XL maken de Big Yeti’s hun naam waar, en ook de Sneeze planten hebben niet stil gestaan in de kleinere CNNBS G-Kit!

Eerst nemen we weer even een kijkje in de G-Kit XL met de 315 Watt CMH lamp. Zoals je kan zien is de kast al tot op een behoorlijke hoogte gevuld. Er is niet heel veel ruimte meer over om te groeien en de planten zijn dan ook hard gegaan de laatste twee weken. Kom, lees gezellig mee dan zal ik je vertellen hoe de kast zo vol is geworden.

De eerste vijf dagen na mijn laatste verslag ging het zeer goed met de Big Yeti. De drie dames lieten zich redelijk in bedwang houden, door ze niet te veel water te geven en met Power Buds als extra toevoeging. Althans, dat dacht ik. Want in de daaropvolgende dagen schoten twee Big Yeti’s gewoon weer de hoogte in. Dat waren de planten links en rechts achter in de kweekkast.

Die twee dames bleven maar de hoogte in gaan en lieten de andere Big Yeti wat achter. Om de dames weer op gelijke hoogte te krijgen, heb ik toen de schaar erbij gepakt. Daarmee heb ik de twee grote dames iets ingekort zodat ze weer op gelijke hoogte groeiden.

Twee dagen later echter, ging de Big Yeti die ik niet had ingekort ook ineens de lucht in. Ook deze bleef maar doorgroeien. Ik heb alleen iets anders bedacht om deze grote Yeti in bedwang te houden. Ik ben namelijk erg  nieuwsgierig wat voor hoofd top hieraan gaat komen.

De kleine topjes van de Big Yeti krijgen al een beetje vorm, en groeien nu aan de uiteinden van de meeste takken en takjes. De Yeti’s zijn gemiddeld 1 meter en 17 centimeter hoog.

Om de hoofdtop van de derde en niet getopte Big Yeti te behouden, heb ik besloten om die om te buigen in plaats van eraf te knippen. Daarvoor heb ik de plant gepakt en deze met een stukje binddraad aan het scrogrek vastgemaakt. Inmiddels zijn we zes dagen verder, en als je goed kijkt zie je het stuk binddraad nog zitten op de foto.

Ik heb in het rood even aangegeven waar de stam groeit. Zo is wat beter te zien hoe plant lager is geworden door de grote bocht die de stam maakt. De Big Yeti lijkt nu wat minder hard de hoogte in te groeien en zich meer te gaan richten op de bloeifase.

Temperatuur, luchtvochtigheid & VPD

Nu de lamp steeds hoger in de kast komt te hangen word het verschil tussen de boven en onder temperatuur steeds groter. Ik heb de ventilators die ik normaal onderaan het hekwerk vastmaak nog niet geplaatst. De komende week denk ik dat echter wel te doen, om de temperatuur en luchtvochtigheid weer wat beter te verdelen. De gemiddelde temperatuur was de afgelopen 14 dagen 23,15 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 51,5 procent. De gemiddelde VPD-waarde was 1,38 kPa en is momenteel dalende dus dat gaat de goede kant op.

De planten drinken ook steeds meer. Ik ben de laatste twee weken wat terughoudend geweest met het water voor de Big Yeti’s. Dit deed ik om de groei wat in bedwang te houden. Normaal schiet het waterverbruik nu zo’n beetje recht de lucht in. De Big Yeti krijg dagelijks 750 milliliter water met voeding van Plagron plus Power Buds ook van Plagron.

Sneeze

In de ‘gewone’ CNNBS G-Kit (met verhogingsset) vinden we natuurlijk de Sneeze planten, en wat heb ik daarmee een lekkere gevulde kweekkast.

Tussen de Sneeze dames stond ook een uitschieter. Deze heb ik net als in de G-Kit XL omgebogen en vastgemaakt aan het rek. Zo heb ik een mooie egale hoogte weten te realiseren. De toppen van de Sneeze planten lijken iets verder ontwikkeld dan die van de Big Yeti. Maar ik weet uit ervaring dat dat zo kan veranderen.

De topjes van de Sneeze zien er mooi uit en de planten zijn mooi donkergroen. De Sneeze lijkt wel duidelijk iets te merken van de Power Buds. De planten hebben veel meer zijtakken gekregen en daarvan zijn er nu ook meer door het hekwerk gegroeid. De takken zijn ook wat stugger dan zonder de Power Buds. Of er nou ook meer toppen aan gaan komen moeten we nog even afwachten maar het lijkt er wel op …of hoop ik dat stiekem, dat kan natuurlijk ook 😝

Temperatuur, luchtvochtigheid & VPD

Dan zijn we aangekomen bij de cijfers in de kast bij de Sneeze. De gemiddelde temperatuur was de afgelopen twee weken 23 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 58,2 procent. Hier ben ik een beetje uitgeschoten met water geven, en toen schoot de luchtvochtigheid bijna over de 70 procent. De gemiddelde VPD waarde was 1,17 kPa, en die moet ik nu vast zien te houden tot het einde van de kweekronde.

In de kweekvideo kunnen we het groeigedrag van de Big Yeti goed bestuderen. Zelfs na het terugsnoeien en buigen van de plant gaat ze daar onverminderd mee door. Ze herstellen een dag en gaan weer verder de hoogte in.

Dit was het weer voor nu. Ben jij er over twee weken ook weer bij? Dan gaan we kijken of er al trichomen aanwezig zijn. En zal het me nog lukken om de Big Yeti dames onder controle te houden?

Willie Wietman

(advertentie)