(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De meeste blowers staan er niet bij stil als ze ’s avonds een joint opsteken maar in de juiste setting is cannabis een van de krachtigste psychedelische medicijnen. Daarover praten YouTuber Aubrey Marcus en zijn gast Ryan Sprague. Ryan is oprichter van Highly Optimized, een organisatie die mensen leert hoe ze cannabis kunnen inzetten voor mentale heling, groei en om te worden wie ze willen zijn. 

Veel – zo niet de meeste – cannabisliefhebbers gebruiken wiet omdat ze het gewoon lekker vinden en om high of stoned te worden. Ze zijn met andere woorden op zoek naar het effect. Volgens Sprague zit de grote waarde van cannabis echter in wat het je laat zien. Oftewel wat er naar boven komt borrelen als je het gebruikt.

Het is in zijn ogen dus ook niet de wiet waar je paranoia of angstig van wordt, maar de cannabis laat je wel zien wat er van binnen speelt. De cannabis confronteert je met andere woorden met je angsten of problemen, zodat je er comfortabeler mee kunt zijn, en er wellicht wat aan kunt doen.

Ryan Sprague is zogezegd oprichter van Highly Optimized maar dat niet alleen. Hij is ook een meesterkweker en ervaringsdeskundige op het gebied van cannabis, en deze podcast is misschien wel net zo potent als zijn wiet. Kijken dus, en helemaal als cannabis je paranoia of angstig maakt.

(advertentie)