(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
grapefruit superstar

Jack Herer kennen we natuurlijk allemaal wel, en Cinderella 99 is waarschijnlijk al even bekend. Beide klassiekers zijn nog even geliefd als toen ze uitkwamen. Grapefruit Superstar heeft alles in zich om net zo’n uitblinker te worden. Ze is namelijk een dochter van Cinderella 99 en een kleindochter van Jack Herer. En voor 90% sativa maar dan wel een supersnelle!

Wie Cinderella 99 heeft gekweekt die wil dat doorgaans graag herhalen. De wietsoort heeft namelijk een geweldige blad-bud verhouding en een intens fruitige grapefruit smaak. De sativa Jack Herer is al even legendarisch met vier verschillende maar stuk voor stuk prachtige fenotypes. Maar wat heeft dat allemaal met Grapefruit Superstar te maken?

Nou, voor de creatie van Grapefruit Superstar nam Amsterdam Genetics Cinderella’s dochter en Jack Herer’s kleindochter, en kruiste die met hun eigen Superfast Growing Sativa. Het resultaat is een zeer fruitige sativa die toch maar 8 tot 9 weken hoeft te bloeien.

Supersnelle sativa

Afgaande op de bloeiperiode zou je het niet zeggen maar Grapefruit Superstar is nagenoeg een volbloed sativa. Het effect is dan ook een typische head buzz. Tenzij je enorme hoeveelheden wegstoomt – wat we ons gezien de smaak overigens best kunnen voorstellen – zijn couch locks absoluut uitgesloten. Met Grapefruit Superstar geniet je van een vrolijke sociale stemming, creatieve vibe en een opgewekt gevoel. De smaak is friszuur en doet inderdaad denken aan grapefruits. Grapefruit Superstar blijkt dan ook over een flinke dosis van het terpeen limoneen te beschikken.

20% THC

Als sativa mag je met Grapefruit Superstar ook rekenen op een zeer hoog THC gehalte van zo’n 20%. Dit geeft de variëteit een potente medicinale kracht. Ze is dan ook een goede keuze tegen stress en blijkt erg goed te werken tegen hoofdpijn en migraine. De energieke opbeurende effecten werken goed tegen psychische druk en werkstress.

In de kweekruimte is Grapefruit Superstar een graag geziene bewoonster, met name vanwege haar korte bloeifase van 8 tot 9 weken. Het blijft echter wel een sativa, dus verwacht een uitbundig groeiende plant die behoorlijk kan strekken na de omschakeling naar 12/12. Buiten kan ze hierdoor wel 3 meter hoog worden maar binnenkwekers kunnen hier natuurlijk gewoon rekening mee houden. De zaden zijn gefeminiseerd en alle planten dus ook vrouwelijk. Grapefruit Superstar kan verder goed tegen schimmels en groeit lastige omstandigheden ook redelijk snel te boven.

  • Soort: sativa dominante hybride (90% sativa)
  • Genotype: Cinderella 99, Superfast Growing Sativa
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zoetzuur, citrus, indringend
  • Effect: sterke euforische high, energiek, opbeurend
  • Zadenbedrijf: Amsterdam Genetics
(advertentie)