(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Net als je denkt dat je zo’n beetje alles wel hebt gezien op het gebied van smokkelen, vliegt er een Marokkaan van zijn thuisland naar het Spaanse Málaga. En dat niet alleen, in zijn maag zitten liefst 120 bolletjes! Bolletjes met drugs erin inderdaad, what else?

Old school

En toch is dit allemaal niet wat je denkt. Want het gaat niet om coke of heroïne – wat nog wel eens op de old school manier van bolletjesslikken wordt vervoerd door een zogeheten muilezel (een arme ziel die al dan niet gedwongen levensgevaarlijke capriolen uithaalt ten behoeve van nog meer winst voor drugskartels).

Nee, de 120 bolletjes waarover we het hier hebben bevatten geen hard maar soft drugs. Marokkaanse hasj om precies te zijn, hetgeen ook wel weer logisch is gezien de muilezel in Tanger het vliegtuig op stapte richting Spanje (lees; de Europese afzetmarkt).

120 bolletjes à 10,5 gram per stuk in 1 maag

De muilezel vloog al op 20 oktober, maar het nieuws werd pas dit weekend naar buiten gebracht door de Guardia Civil in Spanje. Op het vliegveld van Málaga had meneer de bolletjesslikker zich niet onopvallend gedragen bij de controle van de handbagage, met als gevolg dat ie even mee mocht naar het ziekenhuis, om aldaar keihard door de mand te vallen onder de alziende ogen van een röntgenscanner…

Daarna gaven ze de muilezel wat laxeermiddel (gokken wij zo) en stuurden hem naar de wc… Uiteindelijk, toen de Marokkaan uitgepoept was, bleken er liefst 120 (!) condooms met hasj uitgekomen. Goed voor een totaalgewicht van – schrik niet – 1.260,3  gram.

(advertenties)