(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aan de schier eindeloze stroom rappers die met een eigen cannabismerk op de markt komen, kunnen we binnenkort twee legendarische namen toevoegen: Method Man en Redman. Beiden al erkende wietactivisten sinds de jaren negentig, dus de vraag is eigenlijk waarom het zo lang heeft moeten duren, haha.

 

Old weed timer Redman

Redman, één van de grote namen van het roemruchte hiphoplabel Def Jam, werkte muzikaal al veelvuldig samen met Method Man, die we natuurlijk kennen als lid van Wu-Tang Clan. Om je een idee te geven van Redmans passie voor wiet; hij sierde al in 1993 de cover van High Times. En hij speelde samen met Cypress Hill op het Highlife Nederwiet Festival in 1995 in een uitverkocht Ahoy’ Rotterdam.

Weed buddy Method Man doet ook mee!

Eigenlijk was Redman een van de eersten die van cannabis ook echt een lifestyle maakte. Behalve heel veel songs over wiet, schreef  en speelde hij (samen met Method Man) mee in wietfilms – denk aan ‘How High’ bijvoorbeeld – investeerde hij in cannabis-apps en lanceerde hij een 420 kledinglijn. Kortom, Redman weet waar Abraham de wiet vandaan haalt!

In een ideale wereld

Onlangs zat Redman in een expertpanel op een online cannabis congres: Cannaramic, samen met o.a. Dr. Raphael Mechoulam, de ontdekker van THC. Tijdens een 1-op-1 gesprek met Cyrus Langhorne van Cannaramic deelde Redman zijn visie op wiet en waar het naartoe zou moeten.

In een ideale wereld zou cannabis overal legaal zijn, vindt de rapper, die ook opriep tot nog veel meer wetenschappelijk onderzoek naar de medische potentie van wiet. We citeren de Amerikaan even in zijn moerstaal, zodat er niets verloren gaat in de vertaling van zijn mening:

“If I could snap my fingers and suddenly live in an ideal world, that part of the government [controlling dangerous and over-the-counter pharma drugs] would be losing money and the real people that had something to do with cannabis, that believe in it, and have the same dream as me – about just helping people… would be running the government on the medical side”

Controle

Juist ja, laat Redman maar schuiven! Op een gegeven moment vraagt Langhorne Redman naar al die beroemdheden die ineens de wiet omarmen en producten aanprijzen. Redman: “Ik, Snoop Dogg, B-Real en Method Man… wij zijn de voorlopers van dit. Dus waarom zouden wij er niet rechtstreeks geld aan verdienen?”

De rapper maakt vervolgens duidelijk dat daarbij het belangrijkste is dat je je eigen merk bezit, in plaats van alleen maar je naam lenen aan een product van een ander voor een som geld. “Ik wil niet voor iemand reclame maken en geen (gedeelde) zeggenschap hebben in dat bedrijf. Dat is waarom je nooit een Redman of Method Man vape-pen hebt gezien, of lange vloeitjes, of wat dan ook. Wij willen de controle hebben!”

Help, help, help

En omdat ie nou eenmaal toch op de virtuele praatstoel zit, onthult Reginald Noble (zoals de 49-jarige Redman staat ingeschreven bij de burgerlijke stand) dat hij nu samen met zijn makker Method Man (Clifford Smith, 48 jaar) werkt aan hun eigen cannabismerk. “Het gaat mij er alleen om dat ik de jeugd wil helpen, en mensen die zich geen medicijnen kunnen veroorloven. Het draait allemaal om helpen.”

Redman: “Ik wil AIDS-patiënten helpen. Ik wil mensen helpen met pijn en met maagproblemen. Als je een slaapstoornis hebt, wil ik je helpen met iets dat ik zelf zou nemen.”

Meer details gaf Redman voorlopig niet prijs, maar gezien zijn laatste opmerking en het feit dat hij al een kwart eeuw vol overtuiging vecht voor legale wiet doet het beste hopen!

[openingsfoto Redman: Flickr/Jim Winstead Jr.]
(advertenties)