(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Biologisch (organisch) wiet kweken heeft zoveel voordelen, dat het eigenlijk gek is dat de meeste plantenvoeding nog uit minerale meststoffen bestaat. Gelukkig voor jou heeft Canna een 100% plantaardige en 100% biologische voedingslijn ontwikkeld, zodat je de voordelen van biokweken zelf kunt ervaren.

Het is waar. Biologisch wiet kweken heeft enorm veel voordelen, en die heb je in dit geval niet aan Canna te danken maar aan het bodemleven, dat bij biokweken centraal staat. Bij de biologische teelt neemt het bodemleven je namelijk allerlei taken uit handen.

Om te beginnen zorgt het bodemleven ervoor dat je planten nooit te veel en nooit te weinig, maar gewoon precies de juiste hoeveelheid voeding krijgen. Daarnaast krijgen planten die door de bodem gevoed worden een veel completer dieet aan voeding dan de gebruikelijke stokstof, fosfor en kalium alleen. pH-waardes hoef je niet meer te meten en ook de EC-meter kan de deur uit. Mits je maar een puur biologische plantenvoeding gebruikt, want met minerale plantenvoeding help je dat bodemleven juist om zeep.

BioCanna starterskit

BioCanna is Canna’s puur biologische productlijn. Het bevat 100% natuurlijke en organische meststoffen die bovendien puur plantaardig zijn. Dit zorgt niet alleen voor een sublieme smaak van je wiet, maar voedt ook een gezond bodemleven. Dat moet je als biokweker namelijk koesteren want het bodemleven zorgt op zijn beurt voor jouw wietplanten.

Biologisch kweken met BioCanna’s starterskit is makkelijk. Je start met een gezonde natuurlijke aarde zoals Bio Terra Plus. Daar voeg je via het voedingswater wat BioRhizotonic wortelstimulator aan toe om de wortelgroei een goede start te geven.

Vervolgens voed je de bodem tijdens de groeifase met Bio Vega, welke het bodemleven omzet in de juiste opneembare voeding voor groeiende planten. Wanneer de bloeifase start, schakel je over naar Bio Flores, dat eveneens in de BioCanna starterskit zit. Bio Flores geeft het bodemleven het juiste organische materiaal om de benodigde voedingsstoffen voor bloeiende planten vrij te maken, zoals fosfor en kalium.

En daarmee zouden je wietplanten in principe al meer dan genoeg hebben om een heerlijke oogst te produceren. Maar vooruit, de BioCanna starterskit bevat niet voor niets ook een fles BioBoost. BioBoost is een biologische bloeistimulator en een natuurlijk gefermenteerd plantenextract dat ook nog eens voor een veel vollere smaak en geur zorgt.

De nieuwe BioCanna starterskit is nu verkrijgbaar via diverse webwinkels en BioCanna verkooppunten. De starterskit kost rond de €40 euro. Gebruik de instructies op het BioCanna kweekschema voor de hoeveelheden en het allerbeste resultaat.

[Openingsfoto: Shay Bakstad, Shutterstock]
(advertenties)