(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer de hoogste tijd om virtueel af te reizen naar het buitenwietfront om te kijken hoe de testplanten van de Super Sativa Seed Club erbij staan. Daarover kunnen we alvast verklappen dat het steeds leuker wordt, en de dames inmiddels ook al de nodige toppen hebben. De planten van Dave zijn dankzij het verduisteren zelfs al geoogst!

Harm

Update 28 augustus 2022: Ik wilde jullie graag de vorderingen na het toppen laten zien. Ze groeien nu mooi als bosjes, precies zoals ik ze hebben wou. Ik switch binnenkort naar Hesi voeding, en stop met de Ferro A en B en kan niet wachten tot eind oktober. Ik wens ieder een mooie bloeifase, zonder stormschade of budrot. Groetjes, Harm

Update 3 september 2022: Hoi CNNBS, de bloei is begonnen! Nog harder werken dus 😅 maar goed, ik wilde dit wel even melden. En god allemachtig, wat zijn ze gegroeid. Ik ben maar al te blij dat ik deel mocht nemen aan deze test. Ieders planten hebben gezwoegd met de hitte, en hebben het overleefd… Wat ben ik blij ook voor jullie medetesters in deze contest. Ik wens iedereen droge warme weken toe voor een goede oogst! Groene groeten, Harm

Update 5 september 2022: Ik denk dat ik nu in de tweede week van de bloei zit, en ze groeien nu harder dan nooit tevoren. Ik heb alleen nr. 1, nr. 2, nr. 3, en nr. 4, dus dat zijn de plantjes die iedereen ziet. Ik heb er zin in doe hard me best om iedereen blij te maken met de foto’s en ben ieder dankbaar voor hun bijdrage! Groetjes van Harm

Dave

Update 1 september 2022: Hi iedereen, ik neem even de tijd om mijn laatste buitenkweekverslag van dit jaar uit te typen. Doordat ik dit jaar vroeg met verduisteren ben begonnen, zit het buitenseizoen er weeral op voor me. Het was een seizoen met veel zonnige dagen en dat is de plantjes zeker ten goede gekomen!
En zo zijn we eindelijk aan de fase dat ze worden geknipt en …gebudwashed?

Budwashing is iets wat ik voor de eerste keer heb toegepast. Het is niet helemaal zonder angsten verlopen, maar het lijkt me toch volkomen logisch lijkt het mij dus zeker eens het proberen waard. Alles hangt nu netjes ondersteboven te drogen in de kas. Met afzuiging om oude lucht af te voeren en verse lucht aan te voeren. Hartelijk dank om hieraan mee te mogen doen, en hopelijk tot een volgende keer. Groetjes, Dave

Selma

Update 2 september 2022: De planten gaan reuze goed! Hopelijk krijgen we een niet al te nat najaar, ondanks dat de natuur het hard nodig heeft. Hier is een overzichtsfoto en een close-up van de eerste topjes. De Pineapple Poison is de 3.50 meter voorbij en begint mooi te bloeien nu. Ik heb de keukentrap ernaast gezet voor de maat, het blijven ongelofelijke planten! Hoe ze in 4 maanden zo groot kunnen worden. Nog even genieten van ’t mooie groen voordat het herfstweer toeslaat. Ik wens iedereen een schimmelvrije en vruchtbare oogst toe! Selma

Nico

Update 2 september 2022: Hoi CNNBS, inmiddels staan ze allemaal duidelijk in de bloei. Nummer #3 (Pineapple Poison) is het snelste, gevolgd door plant #1 (Lava Freeze).

Gio

Update 6 september 2022: Even een kleine update van de Super Sativa Seed Club buitenwiet testplanten. Er begint meer en meer verschil te komen tussen dames #3, #4 & #5 (Pineapple Poison, Lemon OG en Black Lebanon) in de 11 liter potten, en #1 in de speciekuip (Lava Freeze) en #2 in de volle grond (Bruce Lemon Diesel).
Natuurlijk weten de meeste kwekers al dat het plantformaat over het algemeen valt en staat met waar de voetjes in staan. As below, so above. Zoals je kan zien bij de dames in de kleinere potten zie je dat ze toch sneller last krijgen van voedingstekorten of substraat- of pH-issues. Het is dit jaar vooral door de droogte en mijn werk een probleem om de dames vochtig genoeg te houden. Ik zal dus volgend jaar zeker voor alle dames speciekuipen gebruiken icm Blumats. Een ingenieus systeem als je het mij vraagt!

Ik wou dat ik altijd maar perfecte updates kon plaatsen, maar zo werkt het jaar rond kweken en met onbekende strains gewoon niet bij mij. Ik maak fouten, vergeet weleens wat aan voeding en door drukte gewoon wat water geven en snel door naar werk. Ik moet wel zeggen dat de dames dit jaar ondanks de weersituatie en mijn eigen nalatigheid het gewoon goed doen. Ze herstellen snel, en zijn zo goed als beestjesvrij afgezien van mineervliegschade op een enkel blad hier en daar.

Alle dames gaan inmiddels mooi in bloei. De stekken die ik van de SSSC Black Lebanon heb genomen (en die te grazen is genomen door een van de honden) zijn goed geworteld en in flinkere schoentjes gezet. Dit omdat ik gewoon verschrikkelijk benieuwd ben naar haar, zonder enige externe invloed van mijn hondachtige huisgenoten. Groetjes van Gio, en tot de volgende.

Heady McDank

Update 6 september 2022: Gisteren tijdens het onweer heftige schade opgelopen. Maar een netje erover gespannen, alles bij elkaar gebonden en hoppa, ze staat er alweer! Nummer #1 (Lava Freeze) is de kleinste van de boel maar ze is oersterk! Nummer #5 (Black Lebanon) is ook een mooie, en vooral grote dame geworden, en heef de bloei er ook aardig inzitten. Nummer #3 (Pineapple Poison) staat het verste in de bloei en is een aardig meisje en een hele grote lady ook trouwens. De laatste foto is een familieportret. Groetjes van Heady!

Rik

Update 7 september 2022: Hierbij een kleine update… Ik heb zelf weinig aan de planten gedaan, behalve hier en daar wat snoeien en water geven. Ze staan nu mooi in bloei; hopen dat het een beetje droog blijft de komende weken! 😁

Brand

Update 8 september 2022: Hoi CNNBS, hier bijdrage 6: de foto’s zijn een beetje onevenwichtig want allemaal iets anders. Maar ja, de planten zijn nu ook zo groot dat ze niet goed meer te fotograferen zijn. Wat ook meespeelt is dat ik te lui was om het heel evenwichtig te doen 😆

De zomerzon geeft de planten zo’n boost dat ik nummers 2, 3 en 4 (Bruce Lemon Diesel, Pineapple Poison
& Lemon OG) heb moeten toppen, zodat ze in m’n schuur passen en ik het 12/12 schema kan toepassen. Heeft een positief resultaat gehad (was te verwachten) want er zijn door het toppen meerdere toppen die stuk voor stuk aardig vol aan het worden zijn. Een beetje alsof ik de scrog-methode heb toegepast. Ben zeer benieuwd wat dat worden gaat, maar vooral hoe ze smaken. Op nr. 4 (Lemon OG) heb ik op twee topjes wat mannelijk stuifmeel gedaan dat ik al drie weken in een zakje had bewaard en waar zowaar zaadjes lijken te ontstaan. Ik dacht dat mannelijk stuifmeel hooguit 48 uur te gebruiken was. Niet dus.

Planten 1 (Lava Freeze) en 5 (Black Lebanon) staan nog steeds buiten (nu in weer, wind en onweer) en zijn, zoals te zien is, te lang. Die moeten het zonder schuur doen want daar is geen plaats meer en zullen dus wel eindigen zonder dat ze echte toppen krijgen. Helaas, maar we gaan ’t zien. Dank aan Super Sativa Seed Club voor het pretpakket. Groet van Brand

(advertentie)