(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Nederland valt gemiddeld op ongeveer 10 dagen per jaar sneeuw en in België op ongeveer 19 dagen per jaar, aldus Wikipedia. Geen grote hoeveelheden – vanwege het ontbreken van stuwingsneerslag in de Lage Landen – maar nog altijd genoeg om je op zulke dagen bruut beroofd te zien worden van je met veel pijn en moeite aangelegde sea of green. Over naar Zeist, zodat ons niet overkomt wat een 48-jarige inwoner daar recent overkwam nadat er een beetje sneeuw uit de lucht was gevallen…

Een rondje doen door de sneeuw

Je hoopt altijd dat politieagenten tijdens hun actieve dienst vooral oog hebben voor hete koffie, kleffe donuts en pak ‘m beet inbrekers/aanranders/mishandelaars/fietsendieven, maar helaas houden ze vooral in het snotje of er niemand iets doet met plantjes die van overheidswege zijn verboden.

Een fraai en toch ook wel beangstigend voorbeeld hiervan komt tot ons uit Zeist, waar enkele van die surveillerende overheidsambtenaren op dinsdag 16 januari een rondje door het dorp karden. Op zich is dat niet heel vreemd, maar we noteren dat het een dag eerder hier gesneeuwd heeft.

Ook in Zeist is Oom Agent (helaas) niet van gisteren

Wat hierna volgt dienen we zo waarheidsgetrouw door te geven aan alle plantenvrienden die wellicht ook wel eens met de combinatie sneeuw en politie worstelen – hopelijk vooral theoretisch. Vandaar dat we maar een screenshot trekken van het verhaal van de Politie Zeist, zoals dat tien dagen na genoemde dinsdag is gepubliceerd op Facebook.

Hemels of hels, het is maar net wat je wilt zien

Je ziet het; kosten noch moeite (helikopter!) worden gespaard om de hardwerkende burgers eruit te filteren, zelfs als die meerdere materialen in huis hebben om voor de zieke medemens “hennepolie” (in de volksmond meestal aangeduid als wietolie) te maken.

Nee mensen, het moge duidelijk zijn waar het echte gevaar voor de maatschappij anno 2024 vandaan komt. Nee, niet uit het oosten van Poetin, ook niet uit het westen van Trump Biden, maar van boven. Uit diezelfde hemel waaruit ooit de eerste zaadjes van die schitterende cannabisplant zijn neergedaald als ware het sneeuwvlokjes in een grijze winterochtend. Het kan verkeren, inderdaad…

(advertentie)