(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Agenten van het Basisteam Achterhoek-Oost begonnen de werkweek maandag met de ontzettend belangrijke opdracht om planten onschadelijk te maken. Ook nu weer na een ‘melding van verdachte omstandigheden’. In het navolgende overheidsgeweld legden liefst 1351 wietplanten in Neede het loodje.

‘Verdachte omstandigheden’

We zullen hier maar niet opnieuw klagen over de klaarblijkelijk onweerstaanbare lust van brave burgers om de politie te bellen als de buurman iets met wiet doet. Feit is wel dat de politie daardoor op dagelijkse basis kan ‘scoren’ door wiethokken en stashes op te rollen. In dit geval dus in het dorp Neede – net geen tienduizend zielen- in de Achterhoek, provincie Gelderland.

Nadat ze maandagochtend een ‘melding van verdachte omstandigheden’ binnenkregen, vertrokken agenten van het Basisteam Achterhoek-Oost spoorslags naar de Bedrijvenweg in Neede. Ze forceerden brutaalweg de deur van een loods bij de betreffende woning en snelden naar binnen…

Planten-bingo

Aldaar bleek het inderdaad weer planten-bingo te zijn voor de popo, want er werd ‘een in werking zijnde hennepkwekerij’ aangetroffen. En niet zomaar een doordeweeks uit de hand gelopen hobbytentje ook. kijk maar:

De politie: ‘Eenmaal in de loods werd een nagenoeg geautomatiseerde forse in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Deze professioneel opgebouwde kwekerij werd ontmanteld en in beslag genomen. In totaal werden 1351 plantjes, 200 lampen, 250 transformatoren en andere gerelateerde goederen in beslag genomen. In het pand troffen de agenten ook nog zakken met meer dan 7 kilo gedroogde hennep en een stek –en droogruimte.’

Ai, dat zijn indrukwekkende aantallen. Jammer dat dit allemaal weer zonder veel nadenken vernietigd wordt, terwijl precies hetzelfde plantje (of althans de oogst) inmiddels een erkend legaal medicijn is in tientallen landen op aarde.

Slopen en kaalplukken

Tuurlijk, ook bij deze hightech wietplantage werden stroom en water gejat. Praten we beslist niet goed of zo, maar je kan moeilijk anders als broodkweker aangezien wiet telen verboden is en door justitie en politie fel wordt bestreden als ware het Islamitische Staat zelve.

En helemaal fraai wordt het als je dan ook nog bij iedere politieactie tegen planten leest dat er ‘in het belang van het onderzoek’ waardevolle spullen – die weinig tot niets met wietteelt van doen hebben – worden afgepakt. In het geval in Neede gaat het bijvoorbeeld om 1 personenauto, 2 bedrijfsvoertuigen en 3 aanhangers.

Later in de middag, toen het onderzoek/sloopwerk voltooid verleden tijd was, maakte de politie bekend dat er inmiddels ook een verdacht was gearresteerd: een 41-jarige man uit Enschede.

(advertenties)