(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee cannabisinstanties van naam gaan samen onderzoek doen naar het gebruik van medicinale cannabis in Nederland. De stichting Mediwiet van Wernard Bruining werkt hiervoor samen met het Amerikaanse bedrijf Cannabis Science, waarvan de Europese tak in Haarlem zetelt.

Wernard Bruining, van de Stichting Mediwiet

Wernard Bruining, van de Stichting Mediwiet

Cannabis Science is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van medicijnen gebaseerd op cannabis. Sinds begin dit jaar zetelt de Europese afdeling van Cannabis Science in Haarlem, onder leiding van Mario Lap. Het bedrijf gaat nauw samenwerken met de stichting Mediwiet van cannabispionier Wernard Bruining. Een dezer dagen begint in Haarlem ook de eerste Mediwiet-kliniek van ons land. Beide partijen zijn momenteel druk met de voorbereidingen voor een grote klinische observatiestudie van Nederlandse medicinale cannabispatiënten.

Breed scala aan ziekten

Mediwiet is met voorsprong de grootste Europese organisatie van patiënten die cannabismedicijnen gebruiken. “Meer dan 3000 mensen hebben al contact gezocht met Mediwiet en die aantallen stijgen alleen maar”, verklaart Mario Lap, directeur van de Europese tak van Cannabis Science. In ons land gebruiken mediwiet-patiënten bijna uitsluitend druppels of verstuivers om hun cannabismedicijn in te nemen, de overgrote meerderheid van hen heeft nog nooit wiet gerookt en heeft geen geschiedenis van recreatief gebruik.

Data verzamelen

De observatiestudie is erop gericht data te verzamelen van patiënten die cannabisproducten gebruiken voor pijnbestrijding en een breed scala aan ernstige ziekten als kanker, Alzheimer, Parkinson, epilepsie en multiple sclerosis. Cannabis Science en Mediwiet praten ook over een researchproject met de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten, die recent begonnen is met het gebruik van cannabismedicatie om de pijn te verminderen en  ontstekingen te remmen die veroorzaakt worden door de bacteriële infectie.

Mario Lap, directeur van Cannabis Science Europe

Mario Lap, directeur van Cannabis Science Europe

Wat doet Cannabis Science?

Het Amerikaanse bedrijf Cannabis Science kan profiteren van haar unieke kennis van metabolische processen, om daarmee nieuwe behandelmethoden voor diverse ziekten te ontwikkelen. Vaak zijn de bestaande methoden namelijk onbevredigend en begrijpen we nog onvoldoende van de aandoeningen. Cannabidoïden (de werkzame bestanddelen in wiet) hebben als medicijn een lange geschiedenis, die duizenden jaren terug gaat. Tegenwoordig komen er steeds meer onderzoeken en wetenschappelijke publicaties die bewijzen leveren voor de onderliggende biochemische werking die cannabidoïden op gang brengen. Cannabis Science werkt nauw samen met vooraanstaande experts op het gebied van medicijnontwikkeling.

Voor het volledige (Engelstalige) persbericht, klik HIER

 

(advertenties)