(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onlangs deed VVD-premier Mark Rutte uitspraken over wiet. Dat ‘het allemaal troep is’ en dat ‘wij die troep naar Frankrijk en Duitsland brengen’. Reden voor medicinaal cannabisgebruiker Hans Baerveldt om in de pen te klimmen!

Troep

We krijgen soms gifwijn uit Frankrijk , rotte apk auto’s uit Duitsland, eng vlees uit België, Spaanse wereldkampioenen met doping in hun lijf, BTW in Italië is een uiterst plooibaar begrip en een potje voetbal in Engeland is niet spannend zonder match fixing.

Kortom, we beliegen en bedonderen elkaar op het hoogste niveau, en toch lukt het iedere keer weer om onze zorgen en grieven te begraven en elkaar weer te treffen aan de vergadertafel.

Mark "Het is allemaal troep" Rutte

Mark “Het is allemaal troep” Rutte

Maar dat is nu over; onze minister-president Mark Rutte voorziet grote problemen in onze internationale betrekkingen vanwege vermeende Nederlandse wiet export: “Ik kan echt Merkel* of Hollande** niet meer onder ogen komen als een
deel van die troep daar ook terecht komt.”

Dus de toorn van een dame* die van kinky sex party’s houdt is belangrijker dan de gezondheid van rond de 1 miljoen Nederlands ingezeten?
Is het reguleren van een Nederlandse achterdeur enger dan de blik van een getrouwde meneer** die lekkere chicks van de filmset plukt?

De recreatieve, maar zeker ook de medicinale cannabis consumenten worden al jaren afgescheept als tweederangsburgers

Tja, ik speel het nu even op de man, maar laten we wel wezen; is het nu wel zo eerlijk wat Mark Rutte probeert te doen? De recreatieve, maar zeker ook de medicinaal cannabis consumenten worden al jaren afgescheept als tweederangsburgers. Ik denk niet dat er 1 politiek onderwerp te vinden is wat zo vaak in de ijskast gezet is als het cannabisdebat in Nederland. En vrijwel iedere keer was het motto: internationale druk. En nu vraag ik u: welke druk?

Heeft u er onder geleden? De handelsembargo’s, de importverboden, grensincidenten of internationale crisismomenten? Want we zijn ondertussen al 35 jaar gedogen verder dus de voorbeelden hiervan moeten ontelbaar zijn?

En terwijl verschillende sprekers binnen de Verenigde Naties en binnen de Europese Gemeenschap betogen dat er geen sanctie-instrumenten zijn om een lidstaat te straffen, zo blijven Rutte en Opstelten spreken van de onmogelijkheid om na te denken over het reguleren van “die troep”.

Ja, wie exporteert er hier nou eigenlijk troep?

Het getuigt niet bepaald van algemene ontwikkeling om cannabis te bestempelen als troep. Helemaal niet als je indirect zelf opdrachtgever bent om “die troep” te laten verbouwen en op de markt te brengen. Maar wordt het niet een beetje vreemd om te vertellen dat de Nederlandse overheid die troep zelf exporteert?

Nederland heeft de enige overheid ter wereld die wiet exporteert...

Nederland heeft de enige overheid ter wereld die wiet exporteert…

Jawel, Nederland is de enige overheid ter wereld die cannabis exporteert naar het buitenland, onder de merknaam Bedrocan.

En terwijl de kennis over medicinale toepassing van cannabis wereldwijd een vlucht neemt, vindt Mark Rutte het belangrijker om over troep te spreken? Tja, ik blijf het apart vinden.

30 jaar medicinale cannabisgebruiker

Ik ben blij dat ik al ruim 30 jaren cannabis kan nuttigen. Het heeft de ziektekostenverzekeraar handenvol met geld gescheeld aan Ritalin en spierverslappers. Van die fijne pillen waarmee ik duf en somber wakker werd en tot 12 uur wachtte voordat ik in een auto stapte of met machines kon werken. En met mij zijn er enkele tienduizenden die dankzij die “troep” een fijn en goed functionerend of menswaardig leven leiden.

Het zou getuige van een correct en liberaal karakter als de heer Rutte met iets meer nuance en respect over cannabis(consumenten) zou willen spreken…

[Hans Baerveldt]

(advertenties)