(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Of er sinds er vrede heerst nog wel eens wat spannends gebeurt in Noord-Ierland, vraag je? Nou, wat te denken van een slordige chauffeur die zijn lading niet goed heeft vast gesjord op het dak en daardoor op de snelweg voor meer dan een miljoen euro aan wiet kwijtspeelt?!

‘Drugs recovered’ op de snelweg

Dat was mazzelen voor argeloze blowers die stomtoevallig ook op de snelweg M1 nabij de Noord-Ierse hoofdstad Belfast reden, vorige zaterdag net voor zeven uur ’s ochtends. Want ineens begon het wiet te waaien. L-e-t-t-e-r-l-i-j-k. De wiet stuiterde in flinke hoeveelheden over het wegdek.

Je had er bij moeten zijn om het te geloven, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Net als het verslag over de onbedoelde stunt van de Police Service of Northern Ireland dat woensdag is geopenbaard: ‘Approximately £1 million worth of drugs recovered‘.

Paardentrailer-achtig voertuig

Zoals je uit bovenstaand politiebericht kunt opmaken, is het agenten van de Organised Crime Unit gelukt om voor 1,1 miljoen euro aan ‘drugs’ (het gaat overigens gewoon om wiet hoor, no worries) bij elkaar te schrapen. Plaats van handeling is het knooppunt Blacks Road op de M1 bij Belfast, dat voor de gelegenheid dus beter was omgedoopt tot Greens Road. Hahaha.

Maar niet te hard lachen nu. Iemand is beslist niet zo blij met het gebeuren op deze derde oktober. Om te beginnen de chauffeur. ‘De verdachte cannabis, die op het dak was vastgebonden van een paardentrailer-achtig voertuig, werd teruggevonden nadat de truck zijn lading verloor in de buurt van Blacks Road junction rond 6:50 uur’, schrijft de politie.

Een lach en een traan…

Een geluk bij de pech op de snelweg voor de chauffeur is dat hijzelf niet ‘teruggevonden’ is door de politie. Die roept op haar beurt daarom brave burgers, die op hetzelfde tijdstip in dezelfde buurt waren, op om zich te melden, mochten ze niet zelf wiet hebben opgeraapt iets gezien hebben.

Detective inspector Aubrey Shaw: “Dit is een significante hoeveelheid drugs, die uit de handel is genomen. Dit zal een enorme impact hebben op de betrokken georganiseerde criminelen, door ze goederen te ontnemen en het belangrijkste: winst.”

Nu mag je wel gerust voluit lachen. Het blijft aandoenlijk dat politieagenten overal op aarde werkelijk denken dat het allemaal ook maar één sodemieter uitmaakt wat zij doen in de strijd tegen drugs – wiet inbegrepen.

Nee, de enige die hier echt bang moet zijn voor zijn ballen, is die arme chauffeur die de lading zo beroerd had vastgesjord. Diens koppelbaas zal nog wel even een hartig Iers woordje met hem willen spreken, vrezen we…

(advertenties)