(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We zullen ze binnenkort eens allemaal voor je op een rijtje zetten want de ene na de andere LED lamp komt op de markt. Nieuwkomer is de Holographic Series 1 van CrazyLEDs die geheel uit degelijke Europese en Noord-Amerikaanse onderdelen bestaat en uitgebreid is getest. Volgens de fabrikant presteert de 75Watt LEDlamp zelfs beter dan een 250Watt HPS, dat klinkt goed!

CrazyLEDs is een zusterbedrijf van kwaliteitszadenbedrijf Dutch Passion en dat is ook de reden dat we hoge verwachtingen hebben van deze nieuwe LED. We weten dat Dutch Passion zelf al eerder met een degelijke LED op de markt kwam en dus ervaring heeft met de energiezuinige kweeklampen.

CrazyLEDs …en meer

CrazyLEDs is pas dit jaar opgericht en heeft als missie het ontwikkelen van de beste Europese LED kweektechnologie. Zij geloven dat de LED technologie in toenemende mate een realistisch en betaalbaar alternatief voor de thuiskweker is. De LED technologie is constant aan het verbeteren, en CrazyLEDs zit daar volgens eigen zeggen bovenop, ze willen een beter alternatief bieden dan de LEDlampen van veelal Aziatische makelij. We zullen het zien, zusterbedrijf Dutch Passion wekt in ieder geval wel vertrouwen.

Holographic Series 1

De Holographic Series 1 is het eerste model van CrazyLEDs, een lamp die maar 75Watt verbruikt maar volgens CrazyLEDs wel een 250Watt HPS lamp kan kloppen! De lamp valt qua uiterlijk op, in vergelijking met andere LED kweeklampen is het oppervlak van de LED’s zelf namelijk maar klein ten opzichte van de behuizing, kijk zelf maar.

CrazyLEDs3

Deze LED bevat zo te zien een hoop technologie in de behuizing

De Holographic Series 1 LED verbruikt maar 75Watt en kan volgens CrazyLEDs een 250Watt HPS vervangen, twee exemplaren presteren volgens eigen zeggen van de fabrikant zelfs net iets beter dan een 600Watt HPS. Dit zou te wijten zijn aan de betere verspreiding van het licht. Dat deze LED zo goed presteert heeft allemaal te maken met de hoge kwaliteit van 5 degelijke westerse onderdelen.

  1. De allerlaatste en superfelle zogeheten Rebel LED’s van Philips
  2. De digitale aansturing, eveneens van Philips
  3. De nagenoeg geluidloze high-tech koeling
  4. Het innovatieve nieuwe optische systeem met instelbare lichthoek
  5. De in Duitsland vervaardigde WAGO voeding- (stroom) en controlesysteem

De Rebel LED’s van Philips zijn weliswaar duurder dan de gangbare LED’s maar beter krijg je ze dan ook niet. Ze zetten dan ook tussen de 43 en 53% van de elektriciteit om in licht en dat is meer dan twee keer zo efficiënt als andere, veelal Aziatische LED’s.

crazyled4

Zoals gezegd heeft de lamp naar verhouding maar een klein oppervlak dat gevuld is met LED’s. Dat kan dankzij de holografische diffuser, een high-tech transparant materiaal waar het licht doorheen schijnt en dat ervoor zorgt dat het licht gelijkmatig in je kweekruimte wordt verspreid. Hierdoor wordt elke hoek net zo fel belicht als het midden, en door de diffuser te verwisselen kan de lichthoek en daarmee het lichtoppervlak naar eigen behoefte worden aangepast. Er is geen andere kweeklamp met een verwisselbare diffuser.

De hele lamp is met 20 x 23 x 6 centimeter trouwens zeer compact te noemen, en dat is handig want daardoor blijft er meer ruimte voor planten over. Er zijn daardoor maar weinig kweekruimtes waar deze lamp niet in past.

Stille kracht

Waar de meeste andere LEDlampen gebruik maken van luidruchtige ventilators heeft deze Holographic Series 1 LED een oscillerend magnetisch diafragma, het zogenaamde Nuventix Synthetic Jet (SynJet) koelsysteem. Nuventix is een Noord-Amerikaans bedrijf dat een geluidloos ventilatiesysteem zonder bewegende delen heeft ontwikkeld dat werkt als een soort magnetisch pompje. Het systeem is veel efficiënter dan een ventilator en doordat er geen bewegende delen inzitten gaat het ook veel langer mee.

Crazyled5

Het stille Nuventix Synjet systeem

Kwaliteit vs. prijs

Je ziet het: CrazyLEDs heeft geen enkel compromis gesloten wanneer het om kwaliteit gaat. Het hele product bestaat uit de beste onderdelen die feilloos op elkaar aansluiten. De lamp werd ontwikkeld en geproduceerd in Engeland door partnerbedrijf Grow Northern. Met de kwaliteit zit het dus wel goed, maar hoe zit het met de prijs?

Holographic Series 1 is te koop voor 495 euro op de website crazy-leds.com

(advertenties)