(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Extreme Q heeft een opvolger, en dat is de nieuwe XQ2. Met deze nieuwe versie van de populaire vaporizer maakt het Canadese Arizer nu ook een volwaardige tafelverdamper. De XQ2 is veel mooier afgewerkt dan zijn voorganger, heeft vernuftige nieuwe functies gekregen en is nog steeds veel voordeliger dan de concurrentie.

De voorganger van de XQ2 tafelverdamper, de Arizer Extreme Q, was jarenlang de voordelige optie als je geen zin had om veel te veel geld aan een tafelverdamper uit te geven. Het apparaat zag er misschien niet zo mooi en afgewerkt uit, maar kon alles wat de duurdere tafelverdampers ook konden en nagenoeg net zo goed. Met de opvolger, de Arizer XQ2 stampt de producent ook de laatste argumenten om voor een duurder model te kiezen de grond in. Het is nog steeds de voordelige keuze maar misschien inmiddels ook wel de beste tafelverdamper op de markt.

Arizer’s nieuwe XQ2 tafelverdamper.

Better by design

Arizer is better by design, is de slogan van de Canadese vaporizerproducent, die met de komst van de XQ2 nu ook echt waargemaakt wordt. Het nieuwe apparaat ziet er namelijk prachtig uit. De verdamper is veel mooier afgewerkt dan zijn voorganger, en integreert het display en de bedieningsknoppen heel mooi in de voet van het apparaat.

De oplichtende LED ring maakt het futuristische uiterlijk van de nieuwe XQ2 helemaal af. Het LED licht zit er echter niet alleen om esthetische redenen, en is in feite waarmee de verdamper met je communiceert. De kleur van het licht kun je zelf instellen. Het vertelt je of de verdamper opwarmt, al heet genoeg is om te kunnen verdampen, als de temperatuur stabiel is, of de ventilator in werking is, of het apparaat aan het afkoelen is na een sessie en of de koelventilator in werking is.

Alternatief kun je de LED ook instellen op de zogenoemde Spectrum-modus, waarbij het licht om de twee seconden van kleur verandert.

Multifunctioneel verdampen

Zoals je van de opvolger van de Extreme Q mag verwachten is de nieuwe XQ2 nog steeds een multifunctioneel apparaat. Je kunt hem dus gebruiken om ballonnen met damp mee te vullen en op die manier te verdampen. Maar je kunt ook gewoon direct inhaleren via de slang, die 360 graden in elke richting te draaien is, en van medische kwaliteit siliconen gemaakt is, en een glazen mondstuk heeft.

De verdamper is daarnaast ook een apparaat voor aromatherapie, en heeft dan ook een speciale kop voor diverse andere kruiden. Verder hebben de glazen koppen voor cannabis (voor gebruik met slang of ballonnen) een glazen luchtfilter gekregen, zodat de wiet nog gelijkmatiger verhit wordt.

De ballonnen, verschillende koppen voor cannabis of aromatherapie en de slang worden uiteraard gewoon meegeleverd, dus je hoeft geen aparte accessoires aan te schaffen om alle functies van de XQ2 te gebruiken. De ballonnen hebben ook een upgrade gekregen, en zijn nu met een handige dop af te sluiten tussen inhalaties in.

Vanuit je luie stoel verdampen

Net als de Extreme Q wordt ook de nieuwe XQ2 geleverd met een handige afstandsbediening, die de functies van alle knoppen op het apparaat bedient. Deze afstandsbediening heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen en is nog wat gebruiksvriendelijker geworden. Zo zijn de knoppen voor de bediening van de ventilator en de temperatuur handig bij elkaar geplaatst, en hebben de overige knoppen duidelijke icoontjes voor het volume van de piepjes, timer en het licht gekregen.

Vervangbaar luchtfilter

Nieuw is ook het vervangbare luchtfilter van de Arizer XQ2. Dit is een functie die de veel duurdere Volcano tafelverdamper altijd al had, dus het is mooi om te zien dat Arizer dit nu ook heeft. Met het filter wordt damp inhaleren bij wijze van spreken gezonder dan gewoon ademhalen. Het filter voorkomt dat stof en kleine vervuilingen zoals gemalen wiet door de verdamper worden opgezogen. Het houdt je longen en het apparaat zelf, lekker schoon.

Over schoon gesproken. Het luchtpad van de Arizer XQ2 is geheel van de buitenwereld afgesloten en gemaakt van glas, voor de beste smaakervaring.

De Arizer XQ2 tafelverdamper is superdegelijk en goed gebouwd, en je kunt zien dat Arizer meer dan tien jaar de tijd genomen heeft om hun klassieke tafelverdamper te verbeteren. Ze hebben een indrukwekkende prestatie geleverd, en de prijs ook nog eens ontzettend laag kunnen houden. De Arizer XQ2 kost je namelijk maar €214,50 op Dutch-Smart.nl.

(advertentie)