(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kunt er donder op zeggen: ongeveer twee weken na het instellen van het welbekende 12/12 lichtregime – sommigen noemen het tegenwoordig de avondklok voor wietplanten – staan Mohammed en Sneeze wietplanten vól te bloeien! Zo ook de dames van Willie Wietman, die deze week even vooruitblikt en terugkijkt. Kweekverslag coming up!

Het is de zevende week van deze duo-kweekronde, dat schiet op. De eerste volle week van de bloei is inmiddels ook een feit. Het was een mooie week waarin ik wat extra tijd had om de dames te verzorgen. De grote G-Kit XL staat zoals je ziet goed vol, dus laten we maar snel verder kijken.

Grote meid

De kast is zoals je weet gevuld met maar liefst 8 Mohammeds staan deze week netjes recht en blijven bij het openschuiven van de deuren ook weer gewoon ín de kast. Bij het maken van de foto’s viel het me eigenlijk pas voor het eerst op hoe groot de Mohammeds zijn geworden dit keer.
Bij het openschuiven van de rechter schuifdeur stond ik op ooghoogte met de langste dame in de CNNBS G-Kit XL. Ik heb de dame in kwestie meteen maar even apart vastgelegd. Daarna heb ik de rolmaat er maar eens bij gepakt omdat ik inmiddels erg nieuwsgierig was. Met 1 meter en 29 centimeter is dit met recht een grote meid.

Toppen!

De Mohammeds zitten boordevol met kleine toppen. Deze had ik graag wat beter op de foto’s gezet maar op één of ander manier zijn de foto’s steeds overbelicht. Van de tien foto’s is er vaak maar één goed. Deze problemen had ik vorige week ook al, alleen dacht ik toen dat het aan mij lag. Er zit kennelijk iets niet lekker in mijn telefoon…
De dames zijn over het algemeen wel mooi uniform, en hebben een gemiddelde hoogte van 1,10 meter. De trichomen zijn ook al aanwezig.

Mohammed in getallen

De 315 Watt CMH kweeklamp hangt deze week op een hoogte van 28 centimeter boven de bovenkant van de wietplanten. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 23,85 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 55,00 procent.

De bewatering van de Mohammeds heb ik iets terug gebracht. In plaats van 650 milliliter geef ik ze nu 600 milliliter water met voeding per dag. De voeding is van het merk Plagron. De Mohammed links achterin krijgt 400 milliliter want die drinkt het allemaal wat langzamer op.

Terugblikken & vooruit kijken

Ik ben nu zo’n beetje halverwege deze dubbele kweekronde, en dus een goed moment voor reflectie. Hoe is het tot nu toe gegaan? Nou, ik moet eerlijk zeggen: het gaat best lekker! Ik had wat problemen verwacht om de planten in de twee kweekkasten tegelijk in bloei te krijgen, maar dit viel achteraf reuze mee. Ik heb op het moment eigenlijk maar één plant met wat kleine problemen en dat is de dame linksachter die daardoor ook wat minder water opneemt. Voor de rest ziet ze er echter wel gewoon gezond uit.

Het is verder ook mijn eerste kweek met in totaal 11 wietplanten. Zou ik dat snel weer doen? Zoals het er nu voor staat niet. De dames drinken best veel met z’n allen en ik vraag me af of het ook meer rookbare wiet gaat opleveren? Het klimaat in beide kasten is redelijk stabiel over de afgelopen weken. Het wordt de komende weken erg goed letten op de bewatering van alle dames, en als dat lukt ziet het er naar uit dat dit wel een hele relaxte kweekronde gaat worden.

3 x Sneeze

Die staan in de CNNBS G-kit met verhogingsset en maken het erg goed. De planten hebben wel wat problemen gehad deze week met door het scrogrek heen te groeien. De Sneeze blijkt een sterke wietplant te zijn, en wil niet zo lekker buigen. Hierdoor blijven de dames met hun schutbladeren hangen achter het hekwerk, en duwt deze dan mee omhoog. Maar met een klein beetje hulp komt het helemaal goed.

Aan de onderzijde van de G-kit moest deze week ook het één en ander gebeuren. De dames waren aan de onderzijde weer wat aan de rommelige kant geworden, maar na een kleine knipbeurt stonden ze er weer netjes bij. Ik heb ook nog een aanpassing gedaan aan de twee 120 millimeter ventilatoren die ik in het armatuur van de G-Bars 150 Watt heb verwerkt. Deze stonden continu aan en dit leverde een probleem op met water gegeven. De ventilatoren stonden naar beneden toe gericht, en als ik de deur open deed kwam de wietlucht je hierdoor tegemoet. Deze gaan nu op een timer zodat ze even uit staan rond het tijdstip dat ik de dames water en liefde ga geven. Na deze aanpassing is het probleem met de luchtjes opgelost.

Volle bloei vooruit!

Helaas komen de dames nog niet zo ver door het scrogrek als ik had gewild. Het liefst heb ik alle bloemen namelijk boven het scrogrek groeien. Maar helaas het zit niet altijd mee en moet je roeien met de riemen die je op dat moment hebt. De planten staan nu vol in bloei, en zullen waarschijnlijk niet veel meer groeien nu.

De G-Bars 150 Watt heb ik op een hoogte van 20 centimeter boven de dames hangen. De gemiddelde hoogte van de Sneezes is 49 centimeter. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 22,60 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 55,30 procent. Het bewateren van de dames gebeurt dagelijks, en dan krijgen ze 500 milliliter water met voeding van Plagron per stuk.

In de kweekvideo…

…zien we deze week dat in beide kweekkasten de dames in bloei staan. De ontwikkeling van de kleine topjes is hier gelukkig wel goed te volgen. De Sneeze dames worstelen een beetje met het scrogrek en de Mohammeds gaat nog even lekker de hoogte in – niet omdat het moet maar omdat het kán!

 

Volgende week in mijn kweekavontuur: foto’s van de trichomen. Zijn de Mohammeds nu op lengte, of groeien ze nóg verder door? Wordt er weer geknutseld? Hou ‘m hier en je komt erachter!

Willie Wietman

(advertenties)