(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week heb je kunnen lezen hoe Willie door toprot, genoodzaakt was om zijn Mohammed en Sneeze planten voortijdig te oogsten. Inmiddels is de opbrengst droog en wel opgepot en is het tijd voor de einduitslag. Ook maakte Willie weer een time lapse van de gehele kweekronde, en nog een extra video waarin je toprot live ziet ontstaan.

Het is pas een week na de oogst van de Mohammed en de Sneeze planten, en de opbrengst zit al in potten. Het droogproces ging deze keer erg snel. Gelukkig is het snelle drogen niet ten koste gegaan van de smaak van de wiet want hmm wat is dit spul weer lekker! Kijken wat jullie weight watchers ervan vinden…

Ik ben eerst begonnen met het wegen van de Sneeze opbrengst want daar was ik inmiddels behoorlijk nieuwsgierig naar. De toprot heeft gelukkig niet meer dan één top aangetast. Ik was eerlijk gezegd wel een beetje bang dat er meer wiet verloren zou gaan, aangezien alles nog moest drogen in de kweekkast waar het ook mis ging.

Wegen is weten

De Sneeze dames hebben met z’n drieën 118 gram goede en erg lekkere wiet opgeleverd. Er zat ook nog 7 gram wiet bij, die onder de toprot groeide maar zelf niet aangetast was. Ik heb dit wel even apart gedroogd, je weet het immers maar nooit. Dat bracht het totaal op 125 gram gekweekt onder de G-Bars 150 Watt. Da’s helemaal niet slecht maar ook geen 1 op 1 oogst (1 gram per Watt). Zonder toprot had ik dat wel gered denk ik.

Onder in het droognet met Mohammed toppen lag 70 gram. Daarboven lag 66 gram en op de bovenste etage lagen toppen te drogen die daarna 90 gram wogen. Op de vloer van de G-kit met verhogingsset lag tenslotte nog een kleine 24 gram aan licht gekleurde kleine topjes te drogen. Het totaal kwam daarmee dus uit op 250 gram wiet van de 315 Watt CMH lamp.

8 wietplanten vs. 6

Het experiment met 8 wietplanten heeft me uiteindelijk niet meer wiet opgeleverd als 6 planten, al heb ik de ronde wel voortijdig moeten afbreken. Het voordeel is wel dat je de risico’s wat meer verspreidt met 8 planten. Mocht er immers een ziek worden door een teveel aan water of iets anders, dan zal de impact op de opbrengst daarvan natuurlijk minder groot zijn.

Nadelen zijn er ook. Je gebruikt meer aarde en voeding en de plantjes hebben ook liefde en aandacht nodig, dus er gaat wat meer tijd in de verzorging zitten. Aan het einde van de kweekronde ben je ook iets langer bezig met knippen, en je hebt wat meer afval.
En dan de hamvraag: ‘Willie Wietman, zou je het nog een keer zo doen?’ Mijn antwoord daarop is nee. Ik heb de grote hoeveelheid planten een beetje stressvol ervaren, en ik ben blij dat het erop zit.

Nieuwe experimenten

Natuurlijk heb ik ook weer nieuwe plannen, maar deze week nog even niet. Ik ben dan ook nog niet toegekomen aan het aanpassen van de G-kit XL. Ik heb de afgelopen week namelijk gebruikt om even lekker uit te zieken en had dus even een weekje zonder plantjes. Er staan echter wel weer nieuwe experimenten op de planning, ik zal vast een tipje van de spreekwoordelijke sluier oplichten.

De volgende kweekronde ga ik met 4 Morning Glory planten van Barney’s Farm aan de slag in mijn grote kweekkast. Deze keer alleen niet in 11-literpotten maar in potten van 18 liter. Ik ben namelijk erg benieuwd als ik de dames wat meer ruimte geef, of ze me dan gaan belonen met meer wiet. In de kleinere kweekkast ga ik aan de slag met 1 Sneeze in een pot van 11 liter. Ik ben benieuwd of ik over de 100 gram kan komen met slechts 1 plantje.

Toprot in beeld

Dat ik vorige week toprot ontdekte is niet zo mooi, maar wat wel weer mooi is is dat het bijna recht voor de camera gebeurde. Dit maakt het mogelijk om nu eens goed te bekijken wat er nou eigenlijk met die top van de plant gebeurde, en in welk tijdsbestek dit alles plaatsvond. Het lijkt 4 dagen voor ik erachter kwam al te beginnen, en dat moment is duidelijk te zien in de video.

 

Wat is nou de oorzaak geweest van het ontstaan van de toprot? Ik durf het niet te zeggen. De luchtvochtigheid zat in die twee weken tussen de 45 en de 50 procent, zowel onder als boven in de kweekkast. Er was dus voldoende luchtcirculatie. De afzuiger heeft continu aangestaan dus er was voldoende verse lucht. De dame in kwestie heeft nooit te nat gestaan. Er staan ook geen ander planten in de kamer waar de G-kit staat. Misschien was het gewoon een gevalletje dikke pech.

13 weken in 3 minuten

Deze week kunnen we weer genieten van de volledige duo kweekronde met de Mohammed planten in de G-kit XL en de Sneeze dames in de G-kit met verhogingsset. Het zijn 13 kweekweken in een kleine 3 minuten dus kijk en geniet ervan, het is voorbij voor je het weet.

Volgende week in mijn kweekavontuur: kiemende zaadjes? De aanpassing aan de G-kit XL en nog veel meer! Tot dan…

Willie Wietman

(advertenties)