(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is feitelijk pas de vijfde week van de bloeifase, maar Willie denkt nu al aan oogsten. Waarom? Nou, de toppen van zowel de Mohammed als de Sneeze wietplanten zijn al enorm dik! Ze ruiken ook al zó lekker dat Willie moeite heeft om niet meteen na het werken in zijn kweekkasten op de bank te gaan liggen met een dikke stick tussen zijn lippen. Kweekverslag!

Nog een vrolijk Pasen mensen! In verband daarmee lees je mijn verslag deze week een dagje later maar overslaan kon écht niet. In de afgelopen (vijfde) bloeiweek zijn de toppen in mijn twee kweekkasten namelijk weer zichtbaar aangedikt, en dat aanzicht wil ik niemand onthouden.

Het was deze week wel een beetje een rommelige week voor me, met de nodige privézaken die veel van mijn tijd en aandacht hebben opgesnoept. Het kweken in twee kweekkasten tegelijk gaat nu wel zijn tol eisen. De spanning stijgt en de geur in de CNNBS G-Kit XL ook. Het ruikt héérlijk, dat moe gezegd. Maar jammer genoeg ruik ik de Mohammeds nu ook buiten de kweekkast.

Laks met lucht…

Het ligt absoluut niet aan de kweekkast, maar meer aan mijn eigen laksheid. Aan het begin van deze kweekronde had ik een nieuwe filter besteld en binnen gekregen. Deze had ik alleen nog niet in de kast geplaatst, met de gedachtegang dat de oude nog wel één kweekronde mee kon.
Maar helaas heb ik dit onderschat. Met de kamerdeur gesloten, komt er ’s ochtends als je de deur opent een lichte wietlucht de kamer uit.
Het was de vrouw des huizes gelukkig nog niet opgevallen anders had ik de boel naar alle waarschijnlijkheid al kunnen gaan knippen. Gelukkig is dat niet het geval en staan de dames er deze week weer mooi bij!

Mohammeds lopen krom

De planten krijgen inmiddels wat last van ouderdomsverschijnselen. Laten we maar eens gaan kijken, deze week begon namelijk wat stroef.
Toen ik maandag de schade van de omgevallen toppen wilde herstellen, kwam ik erachter dat één van de omgevallen toppen was geknakt. De top was bovendien zó zwaar dat het me niet lukte om deze weer rechtop te zetten; hier had ik wat extra handjes bij nodig. Na een goede 45 minuten worstelen was het gelukt om de top weer rechtop te krijgen en de sapstroom van de stam wat te herstellen.

De overige gevallen toppen heb ik opgebonden aan het armatuur. Nu maar hopen dat die het gewicht van de dames kan houden… De reuzenmohammed is bijna de enige die nog op eigen kracht omhoog staat. Ik heb de diameter deze week maar niet opgemeten omdat het nogal wat druk op de stam van de plant zet.

De geur die van de Sneeze af komt is zo lekker dat ik meteen trek krijg in een joint. Dit maakt het werken in de G-kit wel wat lastig. Het voordeel is dan wel weer dat ik daarna super relaxt ben 🙂

De 315 Watt CMH lamp hangt nog steeds op dezelfde hoogte als vorige week. De lamp is ook niet echt meer te verhogen nu de toppen eraan vastgebonden zijn. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 25,12 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 46.68 procent.

Secuur bewateren

Daar zie ik deze kweek zeer scherp op toe. De dames krijgen alléén water als de vochtsensor (een Chilipulver sensor van IKEA) dit op meerdere plekken in de plantenpot aangeeft. Tijdens het voelen met de vinger was het me opgevallen dat de toplaag van de aarde soms kurkdroog aanvoelt, maar 3 centimeter daaronder is de aarde nog goed nat. Zodoende dat ik dit keer maar eens 100 procent op de Chilipulver zal vertrouwen.

De Mohammeds krijgen dagelijks indien nodig 600 milliliter water met voeding van Plagron. Hier zal ik nog even mee door gaan tot de aangemaakte voeding op is. Daarna ga ik over op omgekeerd osmose water, ofwel  gefilterd kraanwater zonder voeding, zodat de dames de laatste voeding uit de aarde kunnen halen. In kwekers jargon heet dat spoelen. Dit doe je meestal één week voor de oogst.

Drie keer Sneeze

Over naar de andere, kleinere CNNBS G-Kit nu, waar nog altijd drie Sneeze wietplanten staan, eveneens in de vijfde week van hun bloeifase. De toppen zijn ook hier lekker dik aan het worden! De bladeren worden steeds geler en de dames drinken wat onregelmatiger.
De geur die van de Sneeze af komt is zo lekker dat ik meteen trek krijg in een joint. Dit maakt het werken in de G-kit met verhogingsset wel wat lastig. Ik kan de verleiding namelijk niet weerstaan om er dan een op steken, en roken is in huize Wietman alleen op de begane grond toegestaan. In zulke gevallen ga ik dan natuurlijk ook even heerlijk op de bank liggen met Bob Marley op de achtergrond. Tja, dan komt er niet veel meer uit mijn groene vingers. Het voordeel is dan wel weer dat ik daarna super relaxt ben 🙂

Toppen meten

De hoofdtoppen van de drie Sneeze dames heb ik in tegenstelling tot de Mohammeds, wél gemeten. De Sneeze top links achterin heeft een lengte van 15 centimeter en een diameter van 3,6 centimeter. De trichomen van deze Sneeze zien er erg goed uit en zijn bijna klaar voor de oogst. Tijd om te gaan spoelen, denk ik.

Zelfs de toppen die onder het hekwerk groeien zien er wonderbaarlijk goed uit!

De Sneeze top in het midden heeft een lengte van 17 centimeter en heeft een diameter van 4,2 centimeter. De trichomen van deze dame zijn nog niet zo ver, maar dat kan nooit lang meer duren. De Sneeze rechts achterin heeft een lengte van 18 centimeter een heeft een diameter van 3,6 centimeter. Qua trichomen loopt deze dame het meeste achter op de andere twee. De trichomen zijn inmiddels wel melkwit, dus ook hier kan het niet lang meer duren.

De overige toppen van de dames zien er allemaal goed uit en groeien over de volledige oppervlakte van de kweekkast. Zelfs de toppen die onder het hekwerk groeien zien er wonderbaarlijk goed uit!

Lucht, water en warmte

De binnenzon hangt op een hoogte van 17 centimeter boven de hoogste top. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 24,88 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was afgelopen week 53,30 procent. Het is me helaas niet gelukt om die onder de 50 procent te krijgen. Terwijl de kamer waar de kweekkast in staat toch een luchtvochtigheid heeft van rond de 35 procent.

De bewatering van de Sneeze wietplanten loopt deze week niet meer stabiel. De ene dag drinken ze netjes hun 500 milliliter op en de dag erop weer niet. Om de dames niet te veel vocht te geven meet ik nu ook hier met de vochtsensor op vier punten per plantenpot. Alleen als het ledje van de sensor gaat branden, krijgt de dame in kwestie water. Het bewateren van de dames gebeurt de komende dagen nog met de voeding van Plagron maar ik denk dat ik de dames vanaf donderdag ga verwennen met gefilterd kraanwater (omgekeerd osmose water).

(K)weekvideo

De Mohammeds herstellen weer na het omvallen en de Sneezes lijken alleen nog maar dikker te willen worden.

Volgende week in mijn kweekavontuur: welke zaadjes kweek ik de volgende kweekronde? En kan er ook al geoogst worden?

Willie Wietman

(advertenties)