(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Lars heeft een prachtige MiniGrow Box met daarin twee autoflower wietplanten. De planten zullen een week of drie, vier oud zijn en hebben een mooie diepgroene kleur. Er zijn eigenlijk maar twee problemen waarom Lars onze Lieve Muna mailt: de bladeren hangen naar beneden en zijn misvormd, kijk zelf maar.

De vraag van vandaag beschrijft een veel voorkomend kweekprobleem bij beginnende cannabis hobbykwekers. Namelijk hangende blaadjes en ietwat gekreukelde bladeren. Lars stuurde mij er een mail over, met foto’s van zijn autoflowers en een heel mooie MiniGrow Box.

 

Naam
Lars
Onderwerp
Wietbladeren die hangen en misvormd zijn
Bericht
Hallo Lieve Muna, ik wil je eerst even bedanken voor alle informatie die je hebt gegeven. Nu komt de vraag, simpel en kort: hoe kan ik voorkomen dat mijn wietplanten eruitzien als op de foto’s? De bladeren beginnen te hangen en zijn misvormd.

Ik kweek bij 24 graden en een luchtvochtigheid van 43%. Verder geef ik soms een dag geen water omdat ik hoorde dat een beetje droogte wel goed is voor de plant. Maar ik geef nooit twee dagen geen water. Ik heb ze een half uur geleden water gegeven maar toen stonden ze er ook al zo bij. Het zijn redelijk kleine potjes met autoflowers erin. Alvast bedankt en de groeten van Lars

Bijlagen

 

Hangende wietbladeren

Hoi Lars, wat een lief klein kweekkastje heb je, discreet en prachtig om te zien. Ik zou er ook wel een willen als ik heel eerlijk ben. Ik kan je ook nu alvast vertellen dat het niet de MiniGrow Box is die de bladproblemen veroorzaakt. Waarschijnlijk is je ‘probleem’ een stuk minder erg dan je zelf denkt, je planten hebben een heel mooie donkergroene kleur en lijken goed te groeien. Ze hebben alleen hangende bladeren die hier en daar een beetje beginnen te vervormen.

Ik heb het vermoeden dat de plantjes eerst wel omhoog gerichte bladeren hadden, klopt dat? Anders zouden ze waarschijnlijk niet zo groen zijn. Hoe dan ook, de reden waarom de bladeren hangen is volgens mij dat de aarde te nat is. Je schrijft dat je soms een dag geen water geeft maar er nooit twee dagen voorbij gaan zonder dat de planten water krijgen.

Op zich is het goed om met regelmaat water te geven, alleen kun je dan beter wat minder water geven. Wanneer de aarde te nat is krijgen wortels namelijk niet voldoende zuurstof. Het gevolg is hangende bladeren. Wanneer het probleem lang aanhoudt, zullen de bladeren ook gaan vergelen en worden de problemen erger. De groei stagneert en je planten kunnen gaan rotten door het hoge vochtgehalte in de grond.

Wanneer de bovenste laag aarde na een dag is uitgedroogd, betekent dat niet dat de aarde in de rest van de pot ook droog is. Probeer de planten eens wat langer zonder water te laten, je zult zien dat de bladeren dan langzaam weer omhoog gaan staan. Blijf daarna gerust om de dag water geven maar geef dan gewoon wat minder, en blijf de stand van de bladeren goed in de gaten houden.

Misvormd blad

Over het misvormde blad zou ik me niet al te veel zorgen maken. Waarschijnlijk hangt het samen met de aarde die wat te nat is, of is de nachttemperatuur wat te laag in de kast. Is het mogelijhk om de kweekkast op een iets warmere plaats te zetten? Probeer de kast in verband met de warmte ook op een verhoging te plaatsen, niet te dicht bij de grond. Wanneer de bladeren weer mooi omhoog staan en de groei weer wat sneller verloopt, zullen de nieuwe bladeren ook weer mooi van vorm worden.

Heel veel succes met de autoflowers en dat toffe kweekkastje Lars, maak er een groot kweeksucces van!

-xxx- Muna

 

(advertenties)