(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op Mediwietsite vind je dagelijks onderzoeken, nieuws, achtergronden en patiëntengetuigenissen over medicinale cannabis. Op CNNBS geven we je elke vrijdag een kort overzicht, met dit keer een interview met Brigitte, die na 8 jaar ellende door fibromyalgie en psoriatische artritis eindelijk verlichting vond in CBD-olie. Verder effectieve wietsoorten tegen posttraumatische stress, de voordelen van wietthee op een rijtje plus 4 recepten, opnieuw 5 onderzoeken die aantonen dat je je opiaten medicijnen beter inruilt tegen cannabis, het 1e deel van het tweeluik ’11 studies naar mediwiet die de wereld veranderden’ en een openhartige getuigenis van Kees die dankzij wietolie een stuk beter kan leven met zijn beenmergkanker.

Interview – “Na slechts 2 maanden CBD-olie voel ik me al 10 keer beter”

Brigitte begon twee maanden geleden met een full-spectrum CBD-olie. Ze had daarvoor al van alles geprobeerd om de pijn door fibromyalgie en psoriatische artritis te verzachten, maar niets werkte. Maar tot haar stomme verbazing voelt ze zich voor het eerst sinds tijden stukken beter. Mediwietsite sprak Brigitte over haar wonderbaarlijke ervaring met CBD-olie.

Brigitte: “Ik zal nooit vergeten dat 1 september 2018 de dag is waarop mijn leven veranderde. Een goede vriendin kwam langs en vertelde me over full-spectrum CBD-olie. Ook al was ik sceptisch, ik wilde het toch wel proberen. In het begin voelde ik wel wat verbetering maar na een maand had ik een openbaring. Ik begon steeds meer energie te krijgen, ging beter slapen, had veel minder pijn en was niet meer stijf. Mijn leven werd weer leefbaar. Hier had ik niet meer van durven dromen. Na 8 jaar achteruitgang maakte ik eindelijk een grote sprong vooruit en merkte ik dagelijks verbeteringen.” Lees HIER het uitgebreide interview met Brigitte op Mediwietsite.

Effectieve cannabissoorten om PTSS te behandelen

Een posttraumatische stressstoornis komt niet alleen voor bij veteranen die tijdens de oorlog veel meegemaakt hebben. Ieder mens kan een PTSS oplopen door mentale én fysieke traumatische ervaringen. Volgens het Nationaal Centrum voor PTSS heeft ongeveer 60 procent van de mannen en 50 procent van de vrouwen op een bepaald punt in hun leven te maken met PTSS. Dat zijn dus best veel mensen.

Bij PTSS-patiënten zit er een storing in het endocannabinoïden-systeem en cannabis kan de receptoren gunstig beïnvloeden. Er zijn inmiddels meerdere studies verricht waaruit blijkt dat cannabis een positief effect heeft op de symptomen die komen kijken bij PTSS. Door het enodcannabinoïden-systeem weer in balans te brengen met mediwiet, zal een therapie beter en makkelijker doorlopen worden. Heel wat beter dan de farmaceutische anti-depressiva die al te vaak worden voorgeschreven. Je leest er HIER alles over!

Video – THC-olie speelt sleutelrol bij behandeling van beenmergkanker

In 2015 werd bij Kees, na een tijdje van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, multiple myeloom vastgesteld; een vorm van beenmergkanker. In 2016 kon hij na een stamceltransplantatie en een intensieve behandeling genezen, maar na 1,5 jaar kwam het terug. Ondanks deze vreselijke ziekte is hij opwekt en positief en dat komt door het gebruik van wietolie.

Kees is weer onder behandeling, maar dit keer gebruikt hij ook THC-olie. Hierdoor voelt hij zich stukken beter, kan hij de chemo goed aan en de inname van een aantal zware pijnstillers tot een minimum beperken. In deze video vertelt hij zijn indrukwekkende verhaal.

De voordelen van wietthee + 4 recepten

Een goede kruidenthee is gezond voor lichaam en geest. Bovendien is thee goed tegen stress en is thee maken en drinken een ontspannen ritueel. Met wiet kan een hele medicinale dimensie worden toegevoegd aan thee.

Ontdek HIER wat wietthee voor jou kan betekenen, en probeer een van de vier recepten die Mediwietsite voor je klaarzet!

11 studies naar mediwiet die de wereld veranderden – deel I

Er wordt momenteel gigantisch veel onderzoek gedaan naar de cannabisplant. Maar dat is niet altijd zo geweest. Sterker nog, het was lange tijd onmogelijk, strafbaar en controversieel. Desondanks zijn er een aantal baanbrekende studies uitgevoerd die van onschatbare waarde zijn voor de positie van mediwiet vandaag de dag.

De studies in dit artikel hebben grootse inzichten gegeven die de basis vormen voor waar cannabis en mediwiet vandaag de dag staan. En omdat dit voor iedere patiënt die baat heeft bij medicinale cannabis belangrijk is, eren wij ze hier op Mediwietesite in twee delen. Lees HIER deel 1.

5 verse onderzoeken: cannabis voorkomt opiaatverslaving

Huisartsen schrijven steeds vaker zware pijnstillers voor; een proces dat in de Verenigde Staten al jaren aan de gang is en daar zijn tol begint te eisen. Steeds meer mensen raken namelijk verslaafd aan opioïde-pijnstillers. Het is zelfs zo erg dat men daar nu spreekt over een opioïde-epidemie waarbij meer mensen overlijden aan overdosis legale pijnstillers dan aan illegale drugs.

Sinds blijkt dat cannabis helpen om deze epidemie te bestrijden, zijn daar al talloze onderzoeken naar gedaan. Maar hoe meer hoe beter, zullen ze hebben gedacht. Want alleen al de afgelopen anderhalve maand zijn er al vijf onderzoeken afgerond naar dit onderwerp. Lees HIER waarom je je pillen beter kunt inruilen tegen wiet!

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Al bijna drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je voor!

[openingsbeeld:   Red Umbrella and Donkey/ Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertenties)