(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het medicinale weekoverzicht dit keer aandacht voor de vrij onthutsende Nieuwsuur-reportage over 15 jaar mediwiet in Nederland, samen te vatten met: ‘slecht en duur’. Verder leren we je hoe jij de ideale medicinale cannabissoort voor jouw specifieke geval kunt vinden, worden de voordelen van cannabismedicatie bij de ziekte lupus belicht, is er een review van de degelijke Duitse vaporizer Crafty en gaat Mediwietsite uitgebreid in op het beoordelen van de vele wetenschappelijke publicaties, zodat je zelf leert te onderscheiden wat zin en onzin is.

Medicinale staatswiet al 15 jaar “slecht en duur”

Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde deze week 3 dagen aandacht aan de status van wiet en medicinale cannabis in Nederland. Reportages waarin pijnlijk duidelijk wordt dat ons land haar ooit zo vooruitstrevende rol finaal is kwijtgeraakt.

De grootste slachtoffers in dit verhaal: patiënten die afhankelijk zijn van medicinale cannabis. Het verzorgen van een goed mediwiet-beleid komt maar niet van de grond. Na 15 jaar medicinale staatswiet bestempelen patiënten, experts en andere belanghebbenden het unaniem als “slecht en duur”. In de andere 2 afleveringen gaat het over Canada als lichtend voorbeeld en de aparte status van Marokkaanse hasj. Het complete verhaal lees je HIER.

Review Crafty verdamper: compact, krachtig en discreet

In het adviesrapport van de commissie die het wietteelt-experiment in Nederland voorbereidt staat het zwart op wit: cannabis consumenten moeten worden voorgelicht over de nadelen van roken met tabak en de (gezondheids)voordelen van het verdampen (vapen/vaporizen) van wiet. Op Mediwietsite zijn ze eigenlijk al lang zover, want patiënten aanzetten tot het roken van een kankerverwekkend product als tabak, dat is natuurlijk uit den boze!

Met enige regelmaat test de redactie van Mediwietsite een vaporizer die niet alleen voor recreatief maar ook voor medicinaal gebruik geschikt is. Dit keer een van de toppers op de markt en bovendien van oerdegelijk Duits fabrikaat: de Crafty van Storz & Bickel. Lees HIER waarom deze verdamper gegarandeerd een goede keuze is!

Basishandleiding – in 2 stappen een medicinale cannabissoort kiezen

Als je hebt besloten dat je medicinale cannabis wilt gaan gebruiken, dan dient zich al snel een belangrijke vraag aan: welke cannabissoort heb ik nodig? Dit kan een gecompliceerde vraag zijn, want veel patiënten hebben nog nooit cannabis gebruikt of gekweekt voordat ze het als medicijn ontdekken.

In een zeer uitgebreid en helder achtergrondverhaal maakt Mediwietsite duidelijk hoe je dan te werk kunt gaan om voor jou de allerbeste strain te vinden. Eigenlijk draait alles om de volgende twee vragen: wordt het Indica of Satvia, en welke cannabinoïden heb ik in welke verhoudingen nodig? Check HIER de basishandleiding mediwiet kiezen.

Cannabis en Lupus – dit is wat cannabinoïden kunnen doen

Lupus is een auto-immuunziekte die gezonde weefsels aanvalt. Onder andere Lady Gaga lijdt aan deze aandoening. Hoewel er geen remedie is, wordt de ziekte behandeld met verschillende medicijnen zoals steroïden en ontstekingsremmende pijnstillers. Maar die hebben allemaal bijwerkingen.

Daarom zijn veel patiënten wanhopig op zoek zijn naar andere manieren om de symptomen van lupus te behandelen, zonder dat daar al te veel bijwerkingen bij ontstaan. Tijdens deze zoektocht is cannabis in de schijnwerpers komen te staan. Cannabis zou namelijk een zeer nuttige behandeling voor lupus kunnen zijn, omdat cannabis zeer effectief is bij het bestrijden van pijn en ontstekingen. Lees HIER over het hoe en wat van wiet bij lupus.

Cannabis en wetenschap – zo onderscheid je zin van onzin

Wil jij medicinale cannabis gaan gebruiken en graag beslagen ten ijs komen? Heel goed! Het is namelijk erg verstandig om eerst wat cannabis onderzoek te doen naar het hoe en waarom van mediwiet. Maar hoe betrouwbaar zijn alle wetenschappelijke studies eigenlijk waar we de laatste jaren mee worden overspoeld?

Omdat cannabis zo lang in een verdomhoekje heeft gezeten, weten ook veel zorgverleners weinig over het medisch gebruik van cannabis. Ze leren tijdens hun medische studies niets over het endocannabinoïden-systeem. Toch is het belangrijk om het kaf van het koren te scheiden in wetenschapsland. Mediwietsite.nl zocht het uit en leert je hoe jij studies zelf kan beoordelen. Hoe, dat lees je HIER.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Al bijna drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je voor!

[openingsbeeld: BestStockFoto/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertenties)