(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het medicinale overzicht dit keer de Strawberry Glue topoogst van mediwiet-teler Mr. Kush, hoe cannabis brandend maagzuur kan tackelen, waarom wiet GEEN PSYCHOSES veroorzaakt, hoe het helpt tegen volkskwaal nr 1 te hoog cholesterol en 5 praktisch tips om depressiviteit te verjagen door cannabis te microdoseren.

 

Mr. Kush oogst recordgewicht cannabis met Strawberry Glue

Jazeker, ook op Mediwietsite wordt wiet geteeld en kun je terecht voor kweekverslagen uit de eerste hand. En omdat er in de praktijk eigenlijk nauwelijks verschil is tussen het recreatief en medicinaal kweken – althans de methode waarop je de plantjes laat groeien en bloeien – zijn de avonturen van bijvoorbeeld Mr. Kush ook interessant voor de lezers van CNNBS.

Mr. Kush: “Wauw, dit had ik niet verwacht. Voor ik met jullie deel wat het ‘recordgewicht’ is van mijn vers geoogste Strawberry Glue meiden van Amsterdam Genetics, even een korte samenvatting van de afgelopen paar dagen.” Meer lezen, klik dan HIER!

Kan cannabis brandend maagzuur (GORZ) behandelen?

Wie ooit het gevoel van brandend maagzuur heeft ervaren, weet hoeveel pijn dit kan doen. Het kan iedereen een keer overkomen na het te snel eten, zuur en vet eten, of wanneer je griep onder de leden hebt. Maar het probleem kan ook chronisch zijn.

Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders ervaren dagelijks de nare symptomen van brandend maagzuur en dus last hebben van de chronische slokdarm-ziekte gastro-oesofageale refluxziekte ofwel GORZ.  Gelukkig kan cannabis mogelijk hulp bieden bij het bestrijden van deze nare symptomen. Hoe dat werkt lees je HIER.

Zo werkt cannabis microdoseren tegen depressiviteit + 5 tips

In Nederland gebruiken ruim 1 miljoen mensen antidepressiva. Velen hebben er baat bij. Maar er zitten ook een aantal nadelen aan het gebruik. Je kan afhankelijk worden en het middel heeft bijwerkingen. Heb je last van depressiviteit en zoek je een alternatief voor antidepressiva? Cannabis is het antwoord!

En dan niet zomaar wat in het wilde weg gaan ‘cannabissen’, maar heel gericht met kleine doses. De heilige graal bij cannabis tegen depressiviteit heet namelijk microdoseren. Je profiteert dan van de voordelen van cannabis, zonder dat je er verder iets van merkt. HIER leer je hoe dat werkt.

Wetenschapper: “Cannabis veroorzaakt geen psychoses”

Wil je graag de heilzame werking van mediwiet ontdekken en vind je dat spannend? Waarschijnlijk speelt het onterecht negatieve imago van cannabis daarin een grote rol. Niets om je voor te schamen. De plant is nu eenmaal jarenlang weggezet als gevaarlijk in plaats van geneeskrachtig.

Eén hardnekkige mythe die over wiet werd/wordt verspreid, is dat cannabis psychoses veroorzaakt. Kletspraat, zo bevestigt ook de Canadese wetenschapper die HIER in dit artikel op Mediwietsite haar zegje doet en de psychose-bullshit voor eens en altijd naar het rijk der fabelen verwijst…

Kan cannabis je cholesterol verbeteren?

Tot slot nog aandacht voor iets waarvan zo’n beetje half Nederland last van heeft of krijgt: een te hoog cholesterolgehalte. En hierdoor neemt het risico op hart- en vaatziekten toe. Dit risico kan zelfs levensbedreigend zijn als aderen dichtslibben.

Er wordt as we speak onderzoek gedaan dat uitzoekt of cannabis voordelen biedt bij mensen met een te hoog cholesterolgehalte. HIER lees je wat er tot nu toe bekend is.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je voor!

[openingsbeeld:  angkrit/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertenties)