(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat gebeurde er deze afgelopen week op het gebied van medicinale cannabis? Je leest het in dit Mediwietsite Weekjournaal. Zo leren we onder meer dat cannabis, hoewel mild en soms prettig, ook bijwerkingen heeft. Verder een artikel over de behandeling van auto-immuunziektes met wiet, en wordt de vraag beantwoord of je met wiet ook langer leeft. Moet je je cannabisproducten natuurlijk wel op de juiste wijze bewaren, want anders kunnen ze hun medicinale kracht verliezen…

Een van de argumenten vóór het gebruik van medicinale cannabis is dat het nauwelijks bijwerkingen heeft. En dat klopt, wiet heeft er niet veel, en zeker niet in vergelijking met veel farmaceutische medicatie. Toch heeft ook medicinale wiet bijwerkingen.

De meeste bijwerkingen van wiet zijn echter mild en kunnen ook als prettig of positief ervaren worden, zoals de slaperigheid die cannabis kan veroorzaken. Of de bekende vreetkick die mensen soms krijgen na gebruik van cannabisproducten. Soms heeft mediwiet echter ook effecten op andere medicatie, dus het is zeker verstandig om kennis te nemen van deze bijwerkingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je cannabis als medicijn gaat gebruiken. Lees het hele artikel op Mediwietsite.

De wetenschap maakt grote ontwikkelingen door; hoe ons lichaam in elkaar zit wordt steeds beter begrepen. Het is echter nog steeds een hele uitdaging om de oorzaak van auto-immuunziekten te achterhalen. Ziektes waarbij het lichaam als het ware tegen zichzelf keert.

Cannabis behoort echter tot de zogenaamde immuunmodulerende kruiden, en kan daardoor helpen door het immuunsysteem minder actief te maken of juist te activeren. Het fungeert als een regulerend hulpmiddel, door een over- of onderreagerend immuunsysteem weer in balans brengen. Lees het hele artikel op Mediwietsite.

De wereld beweegt langzaam maar zeker van ‘wiet is een verderfelijke drug’ naar ‘wiet is gezond en medicinaal’. Door het verbod vond er bijna 80 jaar nauwelijks wetenschappelijk onderzoek plaats naar de heilzame eigenschappen van wiet. Daar komt nu gelukkig verandering in maar we liepen wel een enorme achterstand op.

Veel hedendaagse medicinale claims over cannabis, berusten daardoor nog op anekdotisch bewijs en niet-klinische studies. Sommige voorstanders van cannabis als medicijn durven echter wel te zeggen dat wiet je langer laat leven. Mediwietsite zocht uit of dat waar is.

Cannabis en cannabisproducten zoals wietolie, edibles, tincturen en hasj en kief, zijn behoorlijk kostbaar. En ook als je zelf wiet kweekt heb je daar waarschijnlijk een hoop moeite en tijd in gestoken, en wil je natuurlijk wel dat het lang goed blijft. Daarom deze week een how-to verhaal over het bewaren van allerlei verschillende cannabisproducten het beste kunt bewaren. Lees het hele artikel op Mediwietsite.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: SageElyse, Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]

 

(advertentie)