(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In 2008 is de verkoop van kant en klaar te gebruiken paddo’s verboden geworden. Sindsdien moeten psychonauten het doen met de minder psychoactieve knolletjes, die nog wel in smartshops te verkrijgen zijn. Gelukkig zijn paddo’s zeer gemakkelijk thuis te kweken; het hele jaar door vers!

Paddo’s kun je net als wiet gewoon thuis kweken. En net als wiet, kweek je thuis net zulke goede magische paddestoelen, als die je vroeger in de smartshop kocht. Maar in tegenstelling tot cannabis, duurt een paddo kweekronde slechts een paar weken en heb je er geen kweeklamp of iets dergelijks voor nodig. Een paddo growkit ter grote van een bakje Babi Pangang van de Chinees, is alles wat je nodig hebt voor meerdere vluchten, zoals een paddo-oogst genoemd wordt.

Het paddo effect

Voor degenen die nog nooit een paddotrip hebben meegemaakt; de ervaring is niet vergelijkbaar met dat van cannabis. De werkzame stof in paddo’s is dan ook niet THC maar psilocybine. Een stof die volgens scheikundigen enigszins lijkt op de stof DMT, dat onder meer verantwoordelijk is voor het hallucinerende effect tijdens een ayahuasca ceremonie.

Maar anders dan een ayahuasca ceremonie, kun je paddo’s gerust met vrienden nuttigen en heb je er geen ceremonie voor nodig. Psilocybine geeft je namelijk een veel mildere ervaring dan DMT, maar wel een ontluisterende inkijk in je eigen psyche. De effecten beginnen tien minuten tot een uur nadat je de paddo’s hebt ingenomen. Je zintuigen worden erdoor op scherp gesteld zodat kleuren, licht en geluiden mooier worden. Tegelijkertijd lijkt de tijd langzamer te gaan; een aangename bijwerking waardoor de trip langer lijkt te duren dan het in werkelijkheid doet.

Tijdens een paddotrip kunnen lichte hallucinaties voorkomen maar dit is niet altijd het geval. Het gevoel dat paddo’s veroorzaken komt als eb en vloed in golven opzetten. Een trip kan zes uur duren maar je zult merken dat de golven na twee tot drie uur, steeds minder intens worden.

Paddo’s kweken

Zelf paddo’s kweken is een stuk makkelijker dan zelf je eigen wiet kweken. Om te beginnen heb je er geen kweekruimte voor nodig maar alleen een paddo growkit. De growkit bevat een plastic bakje met daarin een voedingsbodem welke is doorgroeid met de sporen van de psychoactieve paddestoelen. Het enige wat je hoeft te doen is de paddokit te bewateren en in een meegeleverde plastic zak, op een warme lichte plek te zetten. Tien tot veertien dagen verschijnen voorzichtig de eerste hoedjes, die je zo’n zes dagen later kunt oogsten. Na de oogst bewater je de kit opnieuw voor een tweede vlucht. Als je alles goed doet, kun je van één growkit tot wel vijf keer oogsten!

Op Sirius.nl vind je vanaf €21,90 euro, paddo growkits van wel 15 verschillende paddosoorten, en een warmtemat om de kaalkopjes extra snel te laten groeien. De werkzame stof is in alle gevallen psilocybine, alleen de concentratie ervan, kan tussen de verschillende soorten verschillen. 

WAARSCHUWING
Je moet paddo’s niet gebruiken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Wanneer je last hebt van een depressie of een aanleg hebt voor psychoses kun je paddo’s ook beter niet gebruiken. Uiteraard zijn paddo’s niet voor jongeren onder de 18 en moet je niet deelnemen aan het verkeer tijdens een paddotrip. Combineer paddo’s niet met andere stimulerende middelen of alcohol.

[Openingsbeeld: Kichigin, Shutterstock]
(advertenties)