(advertentie)
(advertentie)
ENTERTAINMENT Lees ook:
(advertenties)

Wanneer je gaat koken met cannabis, moet je weten dat de werkzame stoffen niet oplosbaar zijn in water, maar in vet of olie. Dit wetende kun je er namelijk voor zorgen dat de THC en andere actieve stoffen, goed door je gerecht mengen. THC bevind zich overigens niet alleen in de toppen, maar in mindere mate ook op de bladeren van de cannabisplant. Gooi blad en knipafval dus niet langer weg, maar maak er een heerlijk hapje van!

GreenCandyCookbooksPromo

Boter of keukenolie zijn prima om de werkzame stoffen uit cannabis in op te lossen. Eenmaal een goede portie gemaakt, kun je het gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten. Je zult nu dus ook begrijpen dat cannabisthee niet zo effectief is, tenzij je er wat volle melk of honing aan toevoegt. In de basis zijn er twee mannieren om cannabis in eten te verwerken. Het gemakkelijkst is om het te vermalen tot poeder in een koffiemolen of keukenmachine en dit door je gerecht te mengen. Een wellicht betere methode is om cannabisolie of boter te maken wat je ook zeer goed kunt bewaren om later mee te koken. Smelt een pakje boter van 500 gram en meng het met ongeveer 400 gram gemalen knipafval. Geef het even de tijd om op te lossen en filter het knipafval daarna met een zeef weer uit de boter. Laat de boter weer stollen in de koelkast en je cannabisboter is klaar om mee te koken.

Desserts worden vaak gebruikt om marihuana in te verwerken. Er zit vaak genoeg vet in en het zijn kleine porties, prima te doseren dus en om je vingers bij af te likken! Welk gerecht je ook maakt, het vet bepaald het succes. Wanneer je kleinere porties serveert met een hoog vetgehalte is het effect sneller merkbaar omdat je minder eten hoeft te verteren.

S.T. Oner schreef de bestsellers ‘Marijuana Chef Cookbook’, en ‘Marijuana Outdoor Grower’s Guide’. Daarnaast was hij redacteur van de geroemde strain guide series ‘Cannabis Indica: The Essential Guide to the World’s Finest Marijuana Strains’ Deel 1 en 2, en ‘Cannabis Sativa: The Essential Guide to the World’s Finest Marijuana Strains’ deel 1 en 2, gepubliceerd door Green Candy Press en verkrijgbaar op Amazon, Ali Bongo en Turnaround.

(advertenties)