(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #4   Tja. Wat moeten we eens zeggen over dit artikel? Het is namelijk een gevalletje ‘foutje, bedankt’ eigenlijk, omdat het helemaal geen nieuws was maar een ouder bericht dat per ongeluk (maandagmorgensyndroom) op de site kwam. Maar het ging wel als de spreekwoordelijke speer, dus we hebben ’t maar erop laten staan. En het toont 1 ding glashard aan natuurlijk: jullie willen allemaal heel graag wiet kweken! Want de inhoud van dit stuk is uiteraard 100% waarheid, zoals alles op Rolling Stoned, wat dacht jij!?

top50-4

Happy Bevrijdingsdag! Het is definitief, de hoogste rechter in Nederland, de Hoge Raad, heeft geoordeeld dat het NIET strafbaar is als je 5 wietplanten kweekt. Dat wil zeggen; mocht je betrapt worden en je staat ze af dan word je niet vervolgd, ongeacht de opbrengst! (Let op; hoewel dit bericht 100% klopt, blijkt het ‘oud nieuws’, zie onze laatste alinea!)

We mogen los van de Hoge Raad: 5 planten, ongeacht de oogst!

We mogen los van de Hoge Raad: 5 planten, ongeacht de oogst!

Een smadelijke nederlaag voor minister Opstelten van Justitie en zijn Openbaar Ministerie, dat zo graag alle wietkwekers – van klein tot groot – als gewelddadige criminelen aan de strafrechtelijke schandpaal nagelt. Nadat de gewone rechtbank en het gerechtshof al in het voordeel van de kleine thuiskweker (vijf planten maximaal) had geoordeeld, heeft de Hoge Raad dit nu ook gedaan in cassatie. Dat betekent dat het definitief is, hoger dan de Hoge Raad hebben we nu eenmaal niet in dit land.

De Hoge Raad sprak zich uit over drie vergelijkbare zaken van wietkwekers. Een verdachte werd in Roermond in eigen tuin aangetroffen met vijf planten met een totale opbrengst van 2180 gram. Een echtpaar in Uden oogstte 6712 gram van vijf planten. De aanklager (OM) vindt dat zij hiermee strafbaar zijn, omdat er in de Opiumwet een hoeveelheid van 30 gram wordt gedoogd.

Op basis van een aanwijzing uit 2000 oordeelt de Hoge Raad dat het telen van niet meer dan vijf hennepplanten niet strafrechtelijk wordt vervolgd, als er geen sprake is van bijzondere omstandigheden en de teler tijdig afstand doet:

“De hoeveelheid en het gewicht van de met deze tot vijf planten beperkte teelt verkregen hennepopbrengst doen niet ter zake”

De aangeklaagde wiettelers zijn dan ook allemaal vrijgesproken. Met andere woorden: kweken maar mensen, 5 planten zo groot mogelijk maken en hopen dat je niet gepakt wordt. The game is on!

 

luiaardLaatste nieuws: dit is nieuws uit 2011!

Let Op! Al het bovenstaande is weliswaar 100% waarheid (zie deze link op Rechtspraak.nl), maar helaas bleek onze bron – een doorgaans betrouwbare Facebook-pagina – niet heel erg actueel: de uitspraak van de Hoge Raad stamt namelijk al uit 2011. Wat niet wegneemt dat wij van de RollingStoned de maandagochtend wel iets scherper hadden mogen aanvangen 😉

 

 

(advertenties)