(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #12   Via ‘Tip de Redactie’ op de website krijgen wij regelmatig lezers met een bijzonder verhaal binnen. Neem Evelien, een vrouw die lijdt aan artrose en na veel pijn en ellende ontdekt dat cannabis haar als enige verlichting geeft. Ze gaat zelf 5 wietplanten kweken om zo aan dit verlossende medicijn te komen. Maar dan dreigt haar woningbouwvereniging roet in het eten te gooien en wordt ze bedreigd met huisuitzetting. Met hulp van haar dokter en de buren komt er echter toch een happy end…

top50-12

Vanuit Holland – specifieker worden we even niet – stuurde Evelien (54 jaar) ons een mooi verhaal met foto’s. Over haar artrose, het medicijn – jawel, 5 wietplanten – de dreigende huisuitzetting door haar woningbouwvereniging en hoe het uiteindelijk toch allemaal goedkomt…

Wietplanten tegen mijn artrose

mappie-2

De plantjes en het medicijn van Evelien, waarvoor ze met huisuitzetting werd bedreigd

“Ongeveer een half jaar geleden is er bij mij artrose in mijn handen vastgesteld. Hiervoor kreeg ik pijnstillers, waarvan ik problemen kreeg met mijn maag. Dus raadde mijn huisarts maagbeschermers aan. Nu heb ik al medicijnen voor mijn schildklier en ik was daar niet zo blij mee. Nog meer medicijnen… en ik hou er al niet van om een aspirine in te nemen.Ik sprak hierover met mijn ex-buurman. Die werkt bij een groot zadenbedrijf en hij weet dat ik wel eens een joint rook. Hij vertelde mij dat bepaalde wiet goed werkt bij artrose en wilde mij wel een paar zaadjes sturen. Een paar dagen later kwam er een envelop met 5 zaadjes die ik direct heb laten ontkiemen.

Nu had ik gehoord dat waarschijnlijk niet alle zaadjes een plantje zouden worden, maar het zijn allemaal mooie plantjes geworden die lekker buiten in de tuin van het zonnetje stonden te genieten en alsmaar groter werden. Twee weken geleden kwam er een medewerker van de woningbouwvereniging langs en die vertelde mij dat ik de planten weg moest doen anders moest ik mijn huis verlaten.

In de tussentijd groeiden de plantjes vrolijk verder en mijn hart brak bij de gedachte dat ik ze moest omhakken

Nou daar schrok ik toch wel van, Nu wil het geval dat mijn partner 6 jaar aan de Prozac is geweest en sinds hij wiet rookt is hij daar helemaal van af. Ik ben met mijn en zijn verhaal bij mijn huisarts langs gegaan en hij zei dat het in het geval van mijn partner inderdaad kon werken omdat je er rustig van wordt in je hoofd en dat het voor mij inderdaad een goede pijn bestrijding was. Dus vroeg ik of ik het op recept kon krijgen, maar dat kon niet omdat mijn artrose nog niet erg genoeg was en het ziekenfonds het in mijn geval niet zou vergoeden.

Eind goed al goed, de woningbouwvereniging en de buren vinden 5 planten voor Evelien oké!

Eind goed al goed, de woningbouwvereniging en de buren vinden 5 planten voor Evelien oké!

In de tussentijd groeiden de plantjes vrolijk verder en mijn hart brak bij de gedachte dat ik ze moest omhakken. Na veel te hebben gelezen op internet over het politiebeleid ten opzichte van wietplanten buiten, kwam ik tot de conclusie dat 5 planten worden getolereerd mits je buren niet klagen. Dus heeft mijn partner een brief opgesteld met de vraag of mijn buren er geen problemen mee hadden dat ik wietplanten in de tuin had. Daar ben ik mee naar ze toe gegaan met de vraag of ze het wilden ondertekenen en dat hebben ze gedaan.

5 buitenplanten mag, zolang je niet dealt

Toen een afspraak gemaakt met de woningbouw en net een paar dagen voor de afspraak kwam er een boekje binnen van de woningbouwvereniging dat ze een 0-tolerantie beleid voerden tegen wietplanten BINNEN. Met de politie- en medische info, de handtekeningen en het boekje van de woningbouw naar de afspraak gegaan. Ze hebben alles doorgelezen en zijn tot de conclusie gekomen dat ik mijn planten mag behouden als ik er maar niet mee deal.

Helemaal blij ging ik naar huis en vertelde het mijn ex-buurman. Die mij toen vroeg of ik het hele verhaal wilde opschrijven en dan naar de RollingStoned wilde sturen… dus dit is mijn verhaal met een happy end.”

Evelien, 21 juli 2014 

(advertenties)