(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is nog maar een test, maar een stap in de goede richting die het Zuid-Afrikaanse land wellicht een grote economische boost kan geven. Malawi kan nu namelijk starten met het kweken van legale hennep, want daar heeft president Mutharika onlangs toestemming voor verleend.

mutharika

President Mutharika van Malawi

Malawi is niet het enige land dat enorm zou kunnen profiteren van de westerse herontdekking van de hennepplant. Er is vanuit Amerika en Europa enorm veel vraag naar hennep en naar verwachting zal die vraag de komende jaren alleen nog maar toenemen en het gewas is gemakkelijk te telen.

Hennepdollars

Hemp, hemp, hooray! President Mutharika heeft goed geluisterd naar een professor op het gebied van economie in zijn land genaamd Ben Kuala. Hij is werkzaam aan een universiteit in Zomba, een stad uit het oosten van Malawi. Hij zegt dat hennep de potentie heeft om de economie van Malawi uit het slop te trekken. Mutharika benadrukte nog wel dat dit slechts een test is en dat hennep niet verward moet worden met chambra, zoals de inwoners van Malawi hun prachtige sativa’s doorgaans noemen. Natuurlijk moest hij dat wel doen, maar reken er maar op dat dit niet bij een test blijft wanneer de eerste hennepdollars binnen zullen komen.

Malawi heeft het ideale klimaat voor de teelt van hennepplanten. Wiet wordt er al illegaal en op grote schaal geteeld, denk maar aan de sativa-klassieker Malawi Gold. Door de hogere prijs die, vergeleken met andere gewassen, voor cannabis wordt betaald, is de teelt ervan een aantrekkelijke optie voor de arme boeren in het binnenland.

np2tc8

Een mooie lange Malawi Gold top

Malawi’s minister van landbouw, irrigatie en watermanagement Allan Chiyembekeza bevestigde de ontwikkelingen op 25 september in een interview met Nation Newspaper. Als de testen positief uitpakken zal de industriële hennep een nieuwe bron van inkomen worden voor het land.

(advertentie)