(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als trotse cannabisliefhebber ben je natuurlijk fan van moeder natuur, én alle psychoactieve planten die zij voortbracht. Peyote cactussen bevatten bijvoorbeeld de werkzame stof mescaline. Je kunt er ontzettend hard op trippen als je wil, maar de cactus staat ook gewoon heel mooi op je vensterbank.

Een Peyote cactus is net als cannabis een magische plant. De woestijnplant bevat namelijk de hallucinerende stof mescaline. Peyotes worden al eeuwenlang gebruikt wordt in ceremonies waarbij de grenzen van de geest worden verkend. Het leuke aan peyotes is dat ze niet alleen het psychoactieve mescaline bevatten maar ook erg mooi staan op een licht plekje in de vensterbank. Heb je er een van formaat dan kun je er ook heel gemakkelijk een stek van snijden voor je psycho-actieve vrienden 😉

In de natuur kunnen San Pedro cactussen wel 6 meter hoog worden. Foto: emkaplin, Shutterstock

San Pedro cactussen kunnen in de natuur wel tot 6 meter hoog worden. Foto: emkaplin, Shutterstock

Peyotes kweken

Over het kweken van wiet kun je lappen tekst schrijven en dat doen we dan ook. Over de verzorging van een Peyote cactus kunnen we een stuk korter zijn. Cactussen laten zich heel gemakkelijk stekken en de verzorging past uitstekend in een cannabis lifestyle.

Eigenlijk doen cactussen het namelijk het beste bij diegenen die hem van tijd tot tijd vergeten water te geven. Cactussen zijn van nature gewend aan een heel sober leven. Ze groeien in een droge omgeving en vragen dan ook bijna geen verzorging. Laat ze gerust af en toe uitdrogen; eigenlijk hebben ze alleen in de zomer eens in de twee weken een scheutje water nodig. Cactussen moeten evenzeer wel gevoed worden, ze houden een soort winterslaap waarin de groei stagneert.

San Pedro cactussen kunnen in de natuur wel tot zes meter hoog worden. Als je ze tijdig verpot halen ze op je vensterbank ook gemakkelijk een formaat van anderhalve meter.

Om een San Pedro te stekken, hoef je er simpelweg een stuk af te snijden. Bij Peyotes snijd je een van de bollen aan de zijkant af. Het afgesneden deel laat je 2 tot 4 weken uitdrogen en daarna plaats je hem simpelweg in een potje met aarde. Maak het een beetje vochtig maar niet nat en je zult zien dat de cactus gewoon verder groeit.

Mescaline trip

Peyotes en San Pedro cactussen zijn mooi om te zien maar je hebt er ook nog wat aan. Je kunt er namelijk flink op trippen, al gaat aan zo’n trip jammer genoeg wel vaak een misselijk gevoel vooraf. Ook moet je niet raar opkijken als je moet overgeven na het nuttigen van een Peyote aftreksel.

Aan de positieve kant is een mescaline trip zeer verhelderend voor je geest. Het is echt iets anders als een paddotrip of cannabis-high. Je kunt prachtige visuele kleuren zien; het gevoel wordt ook wel beschreven als ultra gevoelig voor licht. Je zult in staat zijn iedere lichtstraal te zien en voelen, en zelfs mensen en dingen te zien ‘stralen’. Het lijkt of je een soort super-vision krijgt waarbij je details ziet die je normaal gesproken niet opmerkt. Ook kunnen oude herinneringen terugkeren en zet de cactus je gehoor op scherp waardoor je de zachtste geluiden kunt horen.

Een San Pedro trip geeft je super vision! Beeld: Gorbash Varvara, Shutterstock

Een San Pedro trip geeft je super vision! Beeld: Gorbash Varvara, Shutterstock

Een mescaline trip kan ook emotioneel zijn en je kunt van emotie naar emotie geslingerd worden. Lachen, blijdschap, huilen, schreeuwen, angst en liefde, het is allemaal gerapporteerd door Peyote-trippers. Een trip kan uren (8 tot 15) doorgaan dus je moet er wel even een weekendje voor uittrekken.

Cactussen bereiden

Bij de bereiding van cactussen moet je ervoor zorgen dat je geen doorns binnenkrijgt, het eten van de doorns kan namelijk erg gevaarlijk zijn en is zeker ook geen pretje. Een stuk van 15 tot 20 centimeter van een cactus met een diameter van ongeveer 3,5 centimeter is genoeg voor een milde tot gemiddelde trip. Let wel op want de potentie kan enorm verschillen van de ene tot de andere Peyote soort. Neem daarom liever eerst een kleine dosis en wacht minstens 90 minuten voor je nog iets meer neemt. Doe dan niet meteen de rest, maar bijvoorbeeld de helft van je eerste dosering.

Gebruik handschoenen en leg je cactus op een snijplank. Verwijder de doorns door boven en onder de doornbundel in te kepen en met een mes en de doornbundel los te wrikken. Herhaal dit voor alle doorns en maak een snede tussen de ribben van boven naar onder. Trek de schil op iedere rib los van het groene vruchtvlees eronder. Als er groen weefsel meekomt schraap dit dan van de schil en bewaar het.

Snij de kale Peyote nu in plakken van ongeveer een centimeter en droog de plakken (en eventueel het van de schil geschraapte weefsel) in de oven bij maximaal 50 graden celsius. Maal de gedroogde plakken fijn met een keukenmachine of een vijzel. Laat het poeder 2 tot 3 uur weken in een pan water, en kook het daarna een paar uur. Giet het water over in een grotere pan en vul de brij die achterblijft aan met schoon water. Kook dit opnieuw en giet het water daarna weer over in de grote pan, vul weer aan en herhaal het in totaal zo’n 3 tot 5 keer. Kook de inhoud van de grote pan in tot er ongeveer een liter water over is, dit is je werkzame San Pedro toverdrank. De overgebleven brij kun je nog opeten, mits er geen doorns in zitten.

De hierboven beschreven methode is zeker niet de enige manier om cactussen te bereiden, je kunt het drogen in de oven ook overslaan, en de bereiding doen zoals hieronder op de video wordt uitgelegd.

Zin gekregen in een Peyote mini-vakantie in je hoofd, of wil je wel een paar van die psychoactieve planten op de vensterbank? De online headshop Dutch-Smart is een ware cactus specialist. Voor €19,95 euro koop je er een Peyote kweekset waarbij je uit diverse cactuszaden kunt kiezen. Wil je liever meteen van de cactus’ super vision genieten, of een stek kopen om thuis te laten wortelen, koop dan een volgroeid stuk zoals de Peruvian Torch of de Trichocereus Britgesii.

[Openingsfoto: style-photography, Shutterstock]
(advertentie)