(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Overstappen van joints met tabak is een heel goed idee! Niet alleen is dat een stuk gezonder, geeft het je een vele malen lekkerder gevoel en is die joint ineens niet meer verslavend, het is ook nog eens een stuk voordeliger. Niet alleen voor je gezondheid dus, maar ook voor je portemonnee, echt waar!

In Europa houden we wel van een jointje alleen hebben we daarbij vaak de slechte gewoonte om onze wiet met tabak te vermengen. En dat is zonde want daardoor wordt het effect en de smaak van wiet verpest waardoor mensen die voor het eerst blowen vaak meteen afknappen. Een vaak gehoord excuus is daarbij dat de wiet te duur is om puur te roken, maar dat excuus kan uit het raam als je alleen al bedenkt wat een weggegooid geld al die sigaretten wel niet zijn.

Het pure wiet-effect

Het pure wiet-effect is eigenlijk veel leuker dan het effect dat je van een tabaksjoint krijgt. En in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten is het een veel actievere high en kun je puur ook veel meer wiet roken voordat je er genoeg van hebt. Dat zware lome gevoel krijg je van pure wiet namelijk niet, dat komt vooral door de combinatie met tabak. Tabak vernauwd je bloedvaten, terwijl wiet deze juist verwijdt. Tabak en wiet hebben een tegengesteld effect op elkaar en de tabak in je joint zorgt er dus voor dat je sloom en stoned wordt, de welbekende couch-potatoe die niet veel energie meer heeft. Wie puur rookt krijgt daarvan juist energie en een actieve high. Ga dus voor puur, het is helemaal niet duur!

Puur in een joint

Afgezien van al het geld dat een tabaksblower aan sigaretten uitgeeft, hoeft puur wiet roken helemaal niet duurder te zijn. Je kunt een puur jointje draaien met dezelfde hoeveelheid wiet als je in een joint met tabak gebruikt. Zeker wanneer je een mooi dun jointje binnenstebuiten draait. Kijk maar eens, we zullen het demonstreren.

Kijk, er is toch helemaal niets mis met het pure jointje hierboven? Het geheim van een lekker puurjointje is dat je hem binnenstebuiten draait zodat je zo min mogelijk vloei gebruikt. En neem een dunne tip, dan kun je een mooi gelijkmatig brandend dun stickie maken en heb je aan een klein plukje wiet genoeg.

Puur in een pijp of bong

Goed, misschien ben je niet zo handig in het draaien van een joint, dan is een pijp of een bong een goed alternatief. Waarschijnlijk zelfs nog beter omdat je dan helemaal geen vloei meer gebruikt. Ook kun je in een pijpje nog beter kleine beetjes blowen en goed doseren. Niet iedereen krijgt een hele puurjoint namelijk op. Onthoud, het gaat om de kwaliteit en de smaak en het is geen race om zo snel mogelijk zo stoned mogelijk te worden. Een one-hitter is een pijpje die net groot genoeg is voor een stevige haal en kost maar 4 euro, dus als je een pakje sigaretten laat liggen heb je er al een.

onehitter1

vaponic_handPuur in een verdamper

Een verdamper gaat helemaal voordelig met je wiet om, met dezelfde hoeveelheid wiet als in bovenstaande puurjoint kun je heel lang dampen. Bovendien is verdampen nog veel gezonder dan gewoon puur blowen omdat je bij het verdampen helemaal niets meer verbrandt. Alleen de werkzame stoffen gaan door de warmte in een heerlijk smakende wietdamp op en meer niet. Met een verdamper investeer je in je gezondheid, je hebt al een verdamper voor de prijs van 7 pakjes sigaretten.

 

(advertentie)