(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een Deense film, is dat wat? Zeker wel, dit hilarische verhaal over Simon Spies en Mogens Glistrup bijvoorbeeld: twee Denen die echt geleefd hebben en niets liever doen dan veel geld verdienen, de staat fucken door belastingontduiking en drugs gebruiken!

spies_amp_glistrup_67000078_ps_1_s-lowDit schitterend hilarische comedy-drama speelt zich af over een periode van twintig jaar in het Denemarken van de sixties en seventies. Een overdadig lekkere film, geregisseerd door Christoffer Boe. De rol van Simon Spies wordt gespeeld door Pilou Asbaek, die veel mensen wel kennen van zijn hoofdrol in de tv-serie Borgen. Spies is een zakenman die goedkope reizen aanbiedt. In zijn vroegere studiemaat Glistrup vindt hij de ideale zakenpartner, want die is enorm goed in belasting ontduiken.

Seks, drugs en psychedelica

De film zit vol seksuele uitspattingen en drugsgebruik. Ook andere typische sixties-dingen als psychedelische decors, gekke kapsels en kleding denderen over het scherm. Omdat het waargebeurd is, supergrappig en toch ook soms ontroerend leef je met de twee Denen mee. Al zijn ze niet bijster aantrekkelijk, zowel qua uiterlijk als wat ze eigenlijk flikken…

spies_amp_glistrup_67000078_st_7_s-lowLelijke anti-helden

Maar de kern van het waargebeurde verhaal is die onwaarschijnlijke vriendschap tussen een briljante libertijnse accountant en een hedonistische hippie-playboy. Lelijke anti-helden die rijk worden met hun vakantiereizentroep en alles doen wat God verboden heeft. Zo’n dope  leven zouden we stiekem allemaal wel willen leiden, toch?

Trailer

De film gaat vandaag in première en draait helaas maar in 5 bioscopen in Nederland. Zoek er gewoon 1 en ga kijken! Hier alvast de trailer om je in de stemming te krijgen:

 

 

(advertentie)