(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een van de beste acteurs van dit moment, Christian Bale (o.a. de Dark Knight Batman-trilogie) speelt de hoofdrol in deze grauwe film. Hij moet in een desolate streek, bevolkt door white trash rednecks, op zoek naar zijn illegaal boksende broer.

 

out_of_the_furnace_47042419_ps_1_s-lowRussell (Christian Bale) en zijn jongere broer Rodney (Casey Affleck) groeiden op in een industriestadje in het grimmige Amerikaanse noordoosten. Ze droomden van ontsnappen en elders een beter leven opbouwen, maar het lot besliste anders. Door een ongelukkig voorval belandt Russell in de cel en het leger stuurt zijn broer naar Irak. Als Rodney terugkeert zoekt hij zijn heil in illegale vechtwedstrijden die worden georganiseerd door de keiharde Curtis DeGroat (cannabis celebrity Woody Harrelson in een heerlijke over-de-top redneck rol).

Eenmaal vrij verkiest Russell een rustig bestaan met een baan in de staalfabriek, misschien wel een gezinnetje met Lena (Zoe Saldana) en de zorg voor zijn oude vader. Als Rodney na een gevecht in de afgelegen heuvels niet terugkeert, blijkt de broederband echter onverminderd sterk. Russell zet alles wat hij heeft op het spel om boven water te krijgen wat zijn broer is overkomen. Een spannende film in een desolate streek van Amerika is het resultaat. De sterrencast acteert hier uitstekend, dus je zult je prima amuseren in de bioscoop. Al stap je wellicht naar buiten met wat minder optimisme dan twee uur daarvoor…

Lekker gemaakt en een trailer kijken?

 

(advertenties)