(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Tuinesië wordt het einde van het seizoen aangekondigd met – hoe kan het ook anders – de eerste oogst van het jaar. En dat is dit jaar de mooie dikke Night Queen die in een enorme 300 literpot heeft gestaan. Verder komen de heren Kush en Purple met een spannende verrassing, hebben ze weer een speciale kweker te gast en sluiten ze weer af met een heerlijke zaadplaat.

Rastamannen, buitenspelers en andere najaarsgenieters; zeker gezien het weer heeft het nog lang geduurd maar croptober is dan toch ook in Tuinesië aangebroken. We hebben de eerste oogst van het jaar er inmiddels opzitten.

Het zeizoen is nog niet afgelopen hoor maar het einde ervan nadert wel. Begin oktober, regen en sneeuw zou je zeggen. Niet dus, met een temperatuur van 27 graden (in de schaduw!) maken we toch een mooie finish dit buitenwietseizoen. Gelukkig hebben we elkaar kunnen behoeden van een te vroege oogst, en de planten nog een paar weken laten staan.

Wij zijn niet zo van kersttijd, maar ebben meer met oogsttijd. Voor ons is dit the most wonderfull time of the year. Want wij weten; na inspanning komt ontspanning. We hebben plannen gemaakt om iedere week één van onze planten te oogsten. Dit onder andere omdat de dames allemaal een andere oogstdatum nodig hebben. Zo zie je maar weer wat diversiteit in wietsoorten met zich meebrengt. De weergoden zijn ons in ieder geval gunstig gezind, de orkaan heeft voor een paar mooie zonnige dagen gezorgd.

Night Queen geoogst

De eerste dame die met onze schaar kennismaakte is de koningin van de nacht, gebroed door Dutch Passion en geteeld door de dokter (Kush) en de professor (Purple, zei de gek). We oogsten het grootste deel van de plant maar laten een paar takken staan om te bestuiven. Waarmee we haar kruisen weten we nog niet, maar dat deze plant nageslacht krijgt is zeker.

Night Queen was al vroeg rijp en had een dikke laag hars. Helaas was ze ook de eerste plant die last kreeg van kleine rotte plekjes. Ze draagt dikke trossen met bloemen, zoals die van een echte Afghanica. Brede bladvingers en een heerlijke zoete smaak met een kush-achtige, fruitige geur met tonen van chocola!

Na enkele mini-amputaties van rotte plekken kregen de trichomen ook de gewenste kleur. We hebben haar dan ook al geproefd, maar concluderen nog niets voordat de wiet droog en wel gerijpt is. Het curen zal nog de nodige smaakveranderingen met zich meebrengen en daar wachten we dan ook geduldig op. Op dit moment ruikt ze sterk naar een soort die we vaker als Brabants Wit (benaming voor indica stekken) hebben gekocht.

  • Soort: Night Queen
  • Zadenbank: Dutch Passion
  • Geplant: 14 februari 2017
  • Geoogst: 4 oktober 2017
  • Potmaten: achtereenvolgens 0,5, 1, 4, 11 en 300 liter
  • Geur : muskus, rozemarijn, tijm, kamille, kruidig, Blueberry, chocola

Gezegende onderduikster

Vaker dan eens kregen we dit seizoen de vraag waarom we geen vijfde wietsoort in de tuin hadden staan. Die hadden we wel hoor, we vinden verassingen gewoon veel te leuk. Deze verassing is ook nog eens een hele speciale. Een wietsoort die ons is geschonken door the man. Arjan – mister Green House – Roskam himself.

Op Spannabis in Barcelona vroeg hij, na wat uitleg over ons project wat wij zelf de lekkerste wietsoorten vonden. Das makkelijk natuurlijk, Cheese en zware diep smakende indica’s! Daarop kregen we de Green House Cheese en The Church in onze handen gedrukt.

Zo gezegd zo gezegend; we hebben de meest heilig klinkende van de twee een kans gegeven. Er ontstond een donkergroene topper met paarse tinten en heerlijke dikke indica toppen. Daarnaast heeft ze een aroma dat ons wel doet denken aan rode wijn en een hosti. Over heilige shit gesproken…

  • Soort: The Church
  • Zadenbedrijf: Green House
  • Geplant: maart 2017
  • Geur: kersen, Kush, indringend, kruidig

Tuinesië

Ondertussen bloeit de rest van Tuinesië natuurlijk gewoon door. En de planten gaan lekker ook, volgende week bespreken we de Lemon Kush. Eerst nog wat foto’s om jullie voorstellingsvermogen een handje te helpen.

Special Guest

Net als vorige week hebben we weer een gast. Frank with the dank zullen we hem noemen. Deze plantenman heeft zich ontfermd over een aantal autoflowers deze zomer. Daarbij heeft hij als een van de weinige (Nederlanders) dit jaar onze eigen kruising gekweekt en dat is Mazearly, een kruising tussen Mazar en Early Skunk.

Uiteraard hebben we als afsluiter ook nog een zaadplaat. Deze keer het nummer Sleep When U Die van de man die naar eigen zeggen 100 joints per dag rookt: 2 Chainz.

(advertenties)