(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Was deze machine indertijd ook in de bekende hasjlanden verkrijgbaar geweest, dan was buitenlandse hasj zeker van een heel ander kaliber geweest. De Tumble Now machine zeeft wiet namelijk machinaal door twee verschillende maten zeefgaas waardoor een buitengewoon pure hasj gemaakt kan worden.

De Tuble Now machine is ontworpen door de Bubbleman, bekend van de video’s van Bubblemans World. Het apparaat lijkt trouwens erg veel op de Pollinator hasjmachine, maar produceert een fijnere kwaliteit hasj dankzij een dubbele zeef. Hij is overigens ook nog eens een stukje goedkoper.

Het apparaat bestaat eigenlijk uit een ronddraaiende cilinder die gemaakt is van een 125 micron roestvrijstalen zeef. Hierin gaat de te zeven wiet. Terwijl de cilinder draait, vallen de harskliertjes door de zeef op een tweede zeef die nog iets fijnmaziger is, namelijk 70 micron. Door de kief met een creditkaart of bankpasje over deze tweede zeef heen en weer te schuiven kun je de kief verder scheiden tot twee verschillende hasjkwaliteiten.

De Tumble Now ziet er chique en degelijk uit, hij is in tegenstelling tot de Pollinator gemaakt van stijlvol hout, het motortje is gegarandeerd goed voor 1000 uur hasjmaken en laat de cilinder 36 keer per minuut ronddraaien (RPM). De buitenmaten zijn 45 x 28 x 28,5 centimeter. De Tumble Now kan ongeveer 150 gram wiet per keer verwerken. In de video hieronder zie je de Bubbleman himzelf aan het werk met de Tumbe Now.

De houten Tumble Now hasjmachine kost 264 euro en hij is verkrijgbaar op AmsterdamSeedCenter.com

(advertentie)