(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet dat we het verwacht hadden van een stokoude conservatieve man in jurk die in hogere machten gelooft, maar paus Franciscus is mordicus tegen elke vorm van drugsvrijheid. “Het probleem van drugsgebruik wordt niet opgelost met drugs!”

Kijk, dit is meer de drugs waar fossielen - je ziet de paus en de Britse koningin - van houden!

Kijk, dit is meer de drugs waar fossielen – je ziet de paus en de Britse koningin – van houden!

Toch wel weer grappig ook, hoe een man die meent namens miljarden mensen te mogen spreken, dwars tegen alle internationale tendensen in beweert dat we de verkeerde kant op gaan met drugs. Afgelopen vrijdag sprak de plaatsvervanger van God op aarde tegen gedelegeerden van een drugsbestrijdingscongres in Rome. Het werd direct duidelijk dat Franciscus niks moet hebben van de legalisering van recreatieve drugs, een beweging die hij “een mislukt en gebrekkig experiment” noemt.

Paus is tegen alles

Zelfs de miniemste vorm van pogingen om recreatieve drugs te legaliseren worden veroordeeld door de Argentijnse paus. “Die zijn niet alleen hoogst twijfelachtig vanuit juridisch oogpunt, maar ze falen ook in het produceren van de gewenste effecten.” Ook vindt hij het helemaal drie keer niks als verslaafden drugs krijgen toegediend, dat lost het probleem niet op: “Dat is een heimelijke manier om jezelf over te geven aan het fenomeen. Laat het mij in de duidelijkste bewoordingen zeggen: het drugsprobleem los je niet op met drugs!”

Aldus en tot zover de man die gelooft in engelen, de duivel en bewezen wonderen van zijn Duitse en Poolse voorgangers…

(advertentie)