(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Geen vragen in de rubriek van Lieve Muna deze week, maar een ruimtebesparende uitvinding van CNNBS lezer en auteur Chantal voor balkonkwekers. Wellicht heb je er zelf ook wat aan als je volgend jaar ook op je balkon je eigen wietplanten wil kweken. Eerst maar eens lezen wat Muna erover te zeggen heeft…

Een ietwat ongebruikelijke aflevering van mijn rubriek deze week, maar ik wilde je de mail en uitvinding van Chantal aka Shantah niet onthouden. Zomers staan op haar balkon namelijk al jaren wietplanten, alleen blijft er dan niet veel ruimte over om te zitten. Shantah heeft dan ook een handige stellage gemaakt, zodat haar wietplanten lekker de ruimte hebben maar zij zelf ook nog van het zonnetje kan genieten.

 

Naam
Chantal
Onderwerp
Balkonteelt
Bericht
Lieve Muna, a picture says a thousand words… Deze foto heb ik op 16 augustus genomen.. Ik teel al jarenlang zomers op m’n balkon medicinale wiet, en heb een verklaring van mijn huisarts. Maar met 5 grote potten op het balkon is er geen ruimte om te zitten, én de meeste potten staan dan vaak deels in het duister.

Vorig jaar heb ik daarom voor het eerst een proef gedaan met mijn uitvinding. Toen was het resultaat niet wat ik wilde, maar dit jaar… ben ik zo trots als een pauw! Want het experiment lijkt goed te gaan… Uiteraard is er nog een kritische fase op komst, de bloei… Maar so far, so good. Mijn uitvinding kan denk ik veel mensen inspireren die ook wiet op hun balkon telen.

Als je hier een artikel aan wijdt, zou ik heel graag zien dat mijn roman wordt vermeld in de tekst.
In het boeiende verhaal speelt cannabis een goddelijke hoofdrol, en het boek is ook al bekroond.
Maar omdat ik het boek zelf heb uitgegeven wordt het in de mainstream media niet vaak onder de aandacht gebracht. Voor alle info over het boek, mijn vlog en recensies, bezoek aub sterrennacht.nl. Voel het enthousiasme van de lezers.

Ik kijk uit naar je reactie, met hartelijke groet, Chantal (Shantah)

Bijlagen

Wauw Chantal, dat ziet er mooi uit zeg! Wat een prachtige grote plant heb je gekweekt. Ik kan me voorstellen dat je apetrots bent, en zo te zien is dit ook nog maar één wietplant. Zo zie je maar dat je niet per se veel wietplanten hoeft te kweken om veel wiet te oogsten. Zoals je zelf al schrijft moet de belangrijkste fase nog komen maar ik ga er vanuit dat dat ook wel goed komt met deze mooie groene monsterplant.

Wat je eigenlijk hebt uitgevonden is de welbekende scrog voor buiten. Heel slim ook om het rek niet horizontaal te plaatsen maar schuin in de richting van het licht. Op deze manier hebben de takken steun van het rek, en vangt je plant maximaal licht op. De vinding is zeker een mooie tip voor andere balkonkwekers maar doet het ook goed in een gewone achtertuin hoor. Ook daar loont het namelijk om je wietplant naar het zuiden te richten. Kijk maar eens naar de volgende plaatjes.

Ik heb natuurlijk ook even een kijkje op de website van jouw boek, sterrennacht.nl, genomen. Het lijkt me inderdaad een heel boeiend verhaal, al is het alleen maar vanwege die goddelijke hoofdrol voor cannabis. Ik kan me voorstellen dat het überhaupt niet makkelijk is om als shemale uit de kast te komen, en om er dan ook nog een boek over te schrijven lijkt me helemaal een kwetsbare aangelegenheid. Veel respect hoor, en succes met de oogst!

-xxx- Muna

(advertentie)