(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het leven van een wiethandelaar of -kweker gaat niet altijd over rozen. Zeker niet als je door een ander erbij wordt gelapt of door een eigen stommiteit voor heel veel euro’s aan cannabiswaren verspeelt. Maak kennis met de 2 pechvogels van de week, en leer er vooral ook nog wat van…

Wietpech in Nijmegen

De kweekweek kon niet veel slechter beginnen voor de wietteler aan de Dukaatstraat, gelegen in de wijk Nije Veld in Nijmegen. Want deze kweker liet zich zo weinig in de buurt zien dat die ietwat ongerust begon te worden en pardoes de politie belde dat de betreffende bewoner al enige tijd niet was gezien…

Tja, daarvoor rukt de politie blijkbaar wel uit, want al snel stonden ze in de Dukaatstraat op deze Sinterklaasdag bij uitstek, afgelopen maandag. En geen bewoner te zien natuurlijk. Wel wietplanten.

 

En een een hoop ook: 123 stuks om precies te zijn, wat dus betekent dat deze zaak voor de rechter zal komen waarschijnlijk. Uiteraard zijn de dames en de apparatuur vernietigd, een schadepost die onze pechvogel nergens zal kunnen verhalen. De stroom werd gejat, wat hem op een fikse naheffing en bijkomende boete zal komen te staan.

En last but certainly not least: omdat deze wietteler wiet teelde in een huurhuis wordt ie daar ook uitgegooid!

schermafbeelding-2016-12-07-om-10-41-02

Net voordat ze ‘m uit zijn huurhuis gooien dropt de politie nog ff een Instagrammetje van de opgerolde wietplantage…

Wietpech in Capelle aan den IJssel

Ook voor twee mannen ‘zonder vaste woon- of verblijfplaats’ werd het bepaald geen plezierige Sinterklaasavond waarop ze misschien wel zo lang vol verwachting hadden gewacht en zo. Nee, in plaats daarvan zijn de heren een enorme hoeveelheid wiet kwijtgeraakt.

En dat dan ook nog eens door eigen, zeg maar gerust te voorkomen toedoen.

De mannen – 25 en 45 jaar – reden namelijk ’s nachts over de Maasboulevard in Rotterdam toen ze over een doorgetrokken streep reden. En laat er nou net op dat moment politie in de buurt zijn… je gelooft het toch bijna niet hè?!

Nog vervelender werd het toen de bestuurder geen rijbewijs bij zich bleek te hebben. Maar – en nu komt de echt stommiteit wat ons betreft pas – dat zou ie wel ff kunnen gaan ophalen thuis in Capelle aan den IJssel.

Zo gezegd, zo gedaan. Jammer alleen dat de bestuurder blijkbaar ook even vergeten was dat er nog 115 kilo (!) wiet in zijn huis lag, niet al te ver van zijn rijbewijs…

[openingsfoto: Peter Gudella/Shutterstock]

 

(advertenties)