(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Check je pH! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Negen van de tien problemen – en die lijken vaak op voedingsproblemen – komen door een verkeerde pH waarde. Om te checken heb je natuurlijk een pH meter nodig, das logisch. 

Als de pH in de grond of in je voedingswater niet goed is, kan een wietplant niet alle voeding opnemen. Daarom moet je ervoor zorgen dat de pH waarde rond de wortels van je plant ligt tussen de 5,8 en de 6,0.

Een pH meter als de Adwa AD-100 is gemakkelijk in het gebruik, ook voor beginners en staat voor 100% nauwkeurigheid. Hij is ook nog eens ontzettend betaalbaar want hij kost maar 45 euro.

pH van de grond meten

Om de pH waarde van de grond te meten neem je een glas water dat je afzuurt tot het pH-neutraal is, en dus een pH waarde van 7,0 heeft. Hier voeg je een eetlepel van je aarde aan toe en roert even. Na een half uurtje meet je de pH waarde van het water en je weet de pH waarde in je grond.

pH meter ijken

Bij de Adwa pH-meter zit ijkvloeistof, maar als het op is kun je dat ook kopen. Aquariumwinkels en growshops verkopen het, je hebt het nodig om je meter te kalibreren (ijken). Spoel de elektrode even af en plaats hem in de ijkvloeistof 7,0. Draai of druk (afhankelijk van het type meter) de ijkknop zodat de meter ook 7,0 aangeeft. Herhaal dit met ijkvloeistof 4,0 (de meter moet uiteraard 4,0 aangeven) en je meter is geijkt.

De Adwa AD-100 pH meter koop je gemakkelijk online bij Apollyon en zoals gezegd, hij kost 45 euro.

 

(advertenties)