(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De shit vliegt ook deze week weer buitenissig royaal door de hakselaar, het zal geen doofstomme hond meer verbazen. Wat wel weer telkens verbazing oproept, bij ons althans, is dat niemand nu eens doorheeft dat het jagen op verboden planten zo’n beetje de meest zinloze menselijke bezigheid is naast het in de ruimte schieten van een Tesla. Afijn, vijf krakende voorbeelden van alledaagse en dik gesubsidieerde overheidswaanzin!

Wietfoto 1 – Nederland

‘Aangezien er geen statiegeld zit op die tapasbakjes van de supermarkt, gebruik ik ze maar eens om de wiet voor mijn klanten in te stoppen’, dacht deze straat- en/of huisdealer. Aan klanten geen gebrek zo te zien aan de stash op tafel. Jammer genoeg is de foto gemaakt is door wijkagent Almere-Haven, die valt onder Politie Basisteam Almere-Stad Haven. Om het even eenvoudig te houden. Agent Nick werd getipt over “een verdachte situatie bij een garagebox in het centrum van Almere Haven”. Volgens wijkagent Nick “werd in een garagebox een kluis met een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen”. Wij zien echt alleen maar wiet, eigenlijk. En hoeveel ‘grote hoeveelheid’ is… dat zegt Nick niet hè?

Wietfoto 2 – Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Persoonlijk zouden wij liever niet dood gevonden worden met zulke troep maar a la, we zijn dan ook in Dubai. Daar in de bloedhete woestijn in het midden-oosten groeit blijkbaar echt helemaal niks, zelfs geen taaie wietplant. En dus importeren ze (of smokkelt men, afhankelijk van het standpunt) dit soort meuk naar het shoppersparadijs. In dit geval was een “vrouwelijke Afrikaanse reizigster die 4,25 kg marihuana probeerde te smokkelen via de luchthavens van Dubai” de Arabische Sjaak. Al krijgt de arme muilezel met de ongelooflijk waardeloze wiet wel nog een compliment van Dubai Customs: “De illegale substantie was op ingenieuze wijze verborgen in compartimenten van een luchtfilter van een automotor”. Voorlopig wel het laatste compliment dat de dame zal horen, vrezen wij. In Dubai zijn ze nogal anaal met alle soorten drugs, tot en met niet-psychoactieve CBD olie.

Wietfoto 3 – Verenigde Staten

De sheriff van Calaveras County in ‘gouden staat’ Californië deelt het volgende mee: “Huiszoekingsbevel legt illegale marihuana en schimmelaantasting bloot”. Dat trekt de aandacht natuurlijk. Niet dat illegale deel per se; 535 wietplanten in huis en garage, stroom aftappen en straatwaarde van de hele shit ergens tussen de 267.500 en 535.000 dollar, aldus de sheriff himself. Het gaat hier om die schimmel. Schimmel is hartstikke slecht voor je! Dus een klein applausje voor deze (specifieke) wetshandhavers, want beschimmelde wiet op de markt brengen is een echte klotestreek. Over die schimmel heeft de sheriff trouwens wel eens een boek gelezen, zo lijkt het. De beste kerel schrijft namelijk nog een hele alinea over de gezondheidsgevaren ervan. Die besparen we je mooi!

Wietfoto 4 – Groot-Brittannië

Nee, dit is geen video-still uit de nieuwste Netflix-serie van Guy Ritchie. Hier wordt brutaalweg een tent opengescheurd door fanatieke mannelijke en vrouwelijke plantenhaters die daar met ons belastinggeld (nou ja, van de Britse burgers in dit geval) voor betaald worden ook nog! Alledaagse kost ook op het grote eiland aan de overkant. En dan die clichékop boven het persbericht van de Nottinghamshire Police, zum kotzen wirklich: “Strong smell leads officers to cannabis grow”. Twee wietkwekers van 21 en 26 jaar de Sjaak, erbij gelapt nadat een drone vaststelde dat er veel te veel warmte in hun flat was. Maar kom op zeg! Wanneer houden wij – als mensheid – op met deze verkwisting op ontelbare manieren? Met een bewezen krankzinnig fenomeen, dat we beter kennen als War on Drugs… Oh my god, WHEN?!

Wietfoto 5 – Nederland/Suriname

Een bijna kunstzinnig verantwoorde, mooie foto van een typisch Nederlands plaatje. Fraaie wolkenluchten, eh… sorry, gifwolken van grote industriële fabrieken, een vrachtauto en daarnaast de politie. Het zal weer eens niet. Zelf schrijft de politie er nogal zuinigjes over, maar dat zou kunnen komen door het feit dat wij ons hier op Zeeuwse bodem bevinden en zoals de meeste van ons weten zijn die zuinig. “Tijdens een douanecontrole op 15 april is er 87 kilo hash onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs werden gevonden in een lading goederen, die bestemd waren voor de export naar Suriname.” Ook deze Zeeuwen echter reppen over ‘verdovende middelen’ terwijl wij toch echt alleen maar ‘HASH’ lezen.

[openingsbeeld: Shutterstock]

 

(advertentie)