(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel  rapper Snoop Dogg naar eigen zeggen dagelijks zo’n 80 blunts – pure wietjoints met een omhulsel van sigarenblad – wegwerkt, heeft ie ze nog prima op een rijtje daarboven. Al jaren is de Amerikaan (49) zakelijk actief in de legale cannabisindustrie, via het mede door hemzelf opgerichte investeringsvehikel Casa Verde. Dat pompt nu voor het eerst ook miljoenen dollars in een Europees wietproject: AceCann in Portugal.

Snoops wietfonds steekt de oceaan over

Snoop Dogg zingt dus niet alleen veelvuldig over cannabis en rookt het de hele dag en nacht door, hij maakt er ook flink poen mee. En vanaf nu wil hij dat dus ook gaan doen in Europa, een primeur. Casa Verde, wat toch al zoiets betekent als groen huis, investeert 13 miljoen euro in AceCann, een medicinaal cannabisbedrijf in Portugal dat pas sinds 2019 bestaat.

Bij AceCann, dat de fijne bedrijfsslogan ‘Inspiring patients to healthier lives’ voert, ligt de focus op de teelt van wiet, het verwerken en extraheren ervan tot medicinale cannabisproducten. Het was het eerste bedrijf in Portugal dat van het Nationale Innovatie Agentschap een certificaat kreeg voor onderzoek en ontwikkeling van mediwiet.

De nieuwe generatie cannabis investeerders a.k.a. het team van Casa Verde, inclusief de enige echte Doggfather…

Indoor wietteelt en extractie

Met het extra geld van Case Verde kunnen de Portugezen sneller werk maken van hun ‘state-of-the-art indoor research and organic production facility’ in Vendas Novas, een uurtje van hoofdstad Lissabon vandaan. Wat heet, volgens AceCann is de bouw ervan al begonnen vorige maand. En daarmee doet Case Verde zijn bedrijfsmotto ‘Helping Founders Build the Future of Cannabis’ ook alle eer aan, nietwaar?

In het persbericht dat over deze deal de wereld in werd geslingerd, zegt AceCann CEO Pedro Gomes dat ze er in Portugal op uit zijn om ‘de gouden standaard in medicinale cannabis’ te creëren. ‘Van teelt tot verkoop, met intellectueel eigendom van iedere stap in de waardeketen’, vervolgt Gomes. ‘Met de steun van onze investeerders zijn we sneller in staat onze missie te vervullen: het ontwikkelen van consistente, hoog-kwalitatieve producten die patiënten toegang geven tot levensveranderende innovaties.’

Europa enorme groeimarkt voor (medicinale) cannabis

Aan ambities geen gebrek daar in Portugal, zoveel is duidelijk. In de nieuwe faciliteit van AceCann komt een kweekruimte van 3.500 vierkante meter, die nog uit te breiden is als de markt groeit. Volgens het persbericht zou die Europese legale cannabismarkt in 2024 al goed zijn voor een omzet van ongeveer drie miljard euro. Gomes voorspelt dat zijn bedrijf tegen die tijd jaarlijks 15 tot 20 miljoen euro aan mediwiet kan verkopen.

Bij Case Verde hopen ze uiteraard ook dat hun investering zich zal uitbetalen in klinkende muntjes. Yoni Meyer: ‘Terwijl legalisering zich over Europa verspreidt, voorzien wij een snelle en exponentiële groei in de vraag naar eersteklas wiettoppen en extracten. Met een ervaren team, unieke teelt- en extractietechnieken en uitgebreide netwerk, kan AceCann een premium provider worden voor Europa’s booming medicinale cannabisindustrie.’

Ja, zo kan ie wel weer met die mooie verkooppraatjes. Wij zetten liever een lekker nummertje van The Doggfather op nu:

 

(advertenties)