(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van vrede of zelfs maar vredesbesprekingen in de war on drugs is geen sprake. Dat maakt het vullen van een fotorubriek over getroffen wietmensen een stuk makkelijker, dat dient gezegd. Veel dozen dit keer ook, waarin dan bij wet verboden plantenmateriaal heeft gezeten. Welja, kijk en huiver zelf maar!

Wietfoto 1 –  Zaandam, Nederland

We beginnen het wekelijkse verslag van de zinlooste oorlog sinds mensenheugenis in eigen land. Want het zal niet elke dag zijn dat er voor 2 miljoen euro aan wiettoppen van de straat wordt gehaald. Of uit de opslagbox aan de Pieter Lieftinckweg in Zaandam, beter gezegd. Qua kilo’s knallen we dan richting de 480. Dat de smerissen überhaupt naar drugs aan het snuffelen waren in de Achtersluispolder is een gevolg van eerder in juni ontdekt ‘drugsafval’ daar. 

Wietfoto 2 – Thurston County, Verenigde Staten

Niet te lang links blijven hangen. Nee, dat is niet het motto van de huidige Tweede Kamer, maar een wijze tip voor iedereen die graag op de linker weghelft blijft rijden – ook als daar geen directe aanleiding vanuit andere weggebruikers (meer) voor is. Nou ja, deed de eigenaar van bovenstaande 68 kilo wiet natuurlijk niet. En dus pikte een hulpsheriff van Thurston County precies deze gast eruit bij een ‘willekeurige verkeerscontrole’ op de snelweg. Agent ruikt vervolgens wiet, krijgt ‘huiszoekingsbevel’ voor de auto en weg wiet.

Wietfoto 3 – Co Kildare, Ierland

Opnieuw kartonnen dozen, die dingen zijn blijkbaar populair bij smokkelaars. Helaas zijn ze bij de Gardaí (politie) en Revenue (douane) van Ierland ook niet meer helemaal van gisteren. Zodoende vielen de twee gasten die met de dozen op pad waren door de mand. Gezien de prijzen van wiet, is dat direct ook een financiële aderlating van jewelste. Hoeveel kilootjes groen er precies in de dozen zaten, maken de autoriteiten niet bekend… maar ze scheppen op Facebook wel op over ‘a whopping €1.25 million of herbal cannabis’.

Wietfoto 4 – Kalinga, Filipijnen

Op de Filipijnen woedt al jaren een felle strijd tegen drugs en helaas rekenen ze daar wiet ook toe. En zo trekt op 29 juni een blik militairen eropuit om wietplanten uit de grond te trekken in de provincie Kalinga. Met succes: in Barangay Butbut Proper ging het om 22.000 en in Barangay Loccong Tinglayan om 15.000 wietplanten. ‘Deze marihuana die groeide in drie plantages met een totaal geschat landoppervlak van 2.400 vierkante meter werd ter plekke gedocumenteerd en verbrand’, meldt Manila Bulletin.

Wietfoto 5 – Ardooie, Ingelmunster en Roeselare, België

Geen fotorubriek over wietwaanzin is compleet zonder Belgische bijdrage. En voila; we worden op onze wenken bediend door de Politiezone Regio Tielt. Daar werden 5 jongemannen geklist die “worden verdacht van actief smokkelen van cannabis naar België, met als doel de verkoop in West-Vlaanderen”. En als ze dat van je denken mogen ze ook werkelijk alles van je afpakken blijkbaar. “Tijdens de huiszoekingen werd er meer dan 8 kilogram cannabis, meer dan 40.000 euro, goud, juwelen en luxeartikelen in beslag genomen”, lezen we. En de auto’s van het vijftal natuurlijk… ook foetsie.

(advertentie)