(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na de oogst van de dames op zolder heeft Gefjon Grow weer de volle aandacht voor zijn dames buiten. Er groeit van alles op het land! Van freaks die in de volle grond worden vrijgelaten, tot ‘hope’-gevende dames die al onmeetbaar hoog zijn. De bloeifase komt ook al dichtbij en zit er voor Serious 7 zelfs al op! 

Hey hallo, hier zijn we weer met een outdoor verslag 😁 Binnen staan de tenten inmiddels leeg, dus ik heb extra tijd en aandacht voor de dames buiten. Vandaag zit ik dus ook niet op zolder te schrijven maar lekker buiten op het land tussen de dametjes. Het is al een weekje redelijk mooi weer voor de verandering, en we genieten samen heerlijk van het zonnetje 🥰

Toepasselijk genoeg rook ik vandaag een lekkere joint met de Frisian Duck van vorig jaar 😁 Die is nog steeds lekker, en ik heb de indruk dat die door het lange curen nu iets zwaarder aankomt. Het is meer een body stone dan een high en actief gevoel… 😁

Het autoflower project draait lekker droog in de kas.

Freaks vrijgelaten

Maar de dametjes natuurlijk! 😁 We zullen beginnen bij de Supafreak en de Frosty’s Purple Freak. De vorige keer had ik de indruk dat deze niet zo goed meer door groeiden, en ik dacht dat dat deels door het slechte weer kwam. Maar toen het mooie weer begon heb ik ze alsnog in de volle grond gezet.

Bij het verpotten zag ik het grootste probleem en dat waren de wortels 🙈😱 De potten zaten al volledig vol met wortels en konden dus niet meer zo goed groeien 😁 In het Engels noemen ze dat root bound maar ik geloof niet dat we er een goed Nederlands woord voor hebben. Nu ze een week in de volle grond staan en veel zon hebben gehad, zijn ze ook weer mooi gegroeid.

Supafreak geeft een mooie freakshow in de volle grond.

Ook Frosty’s Purple Freak gaat lekkerder als de zon vaker schijnt.

Hollands Hope en Biscotti Vanilla

Dan de Hollands Hope van Dutch Passion 😁 Ja die ene grote die gaat echt hard! 😁 Hij is al over de twee meter, maar omdat mijn meter niet langer is weet ik de exacte lengte niet precies 🙈🤣 Ze stak wel een stuk boven mijn rolmaat uit in ieder geval. Ook heeft de Hollands Hope net zoals de Big Yeti al witte voorbloei  haartjes volgens mij 😊 dus die zijn er wel klaar voor!

De iets kleinere Hollands Hope die wat licht vergeelde bladeren had, begint ook weer wat groener te worden en mooi door te schieten. Dan de ‘kleinste van het trio. Die is inmiddels ook niet zo heel erg klein meer, en heeft ook een inhaalslag gemaakt. Het mooie weer van de afgelopen week heeft haar dus ook zeker niet slecht gedaan 😊

Over de Biscotti Vanilla kan ik een vergelijkbaar verhaal vertellen. Die staan ook mooi door te groeien en te genieten van het warmere weer. Ze zijn ook veel gegroeid, en ééntje staat in de volle grond. Een andere staat in de kas in de volle grond, en nog eentje staat wat verstopt, in een pot tussen andere struiken. Stuk voor stuk zijn het mooie, grote en gezonde dames 😁

Hollands Hope schittert in het zonlicht.

Een van de Hollands Hope planten is niet meer te meten zo hoog.

De Biscotti Vanilla’s genieten van het spaarzame zonnetje.

Serious 7

En dan de Serious 7 ladies… 🙈 Ja, veel inleiding hebben die toch niet meer nodig denk ik. Deze planten had ik vroeg in het voorjaar van binnen naar buiten gebracht, en zijn toen vrijwel meteen gaan bloeien! Twee van de drie heb ik toen weer thuis gezet, om te verduisteren en zo verder te laten bloeien.

Dat ging allemaal vrij goed en de dames bloeiden mooi door. Maar door de aanhoudende regen van de afgelopen tijd heb ik wat toprot bij deze planten gevonden 🙈 Aangezien de dames toch al in week zes of zeven van de bloeifase waren, heb ik die tegelijk met de binnenplanten geoogst. De Serious 7 plant die nog buiten stond begon ook al bruin te worden, dus die heb ik ook al geoogst. Ze hangen nu dus alle drie al mooi te drogen 😁

Ik vind het wel een beetje jammer dat de Serious 7 planten hun volle potentieel niet hebben kunnen bereiken maar helaas is er niks meer aan te doen. Volgende zomer krijgen de andere vijf zaadjes van de lieve mensen van Serious Seeds 😁 nog een kans. Dan zal ik ze maar rond 15 april zaaien, zoals ze mij hebben aangeraden 😊

Een prachtige Serious 7 cola!

Aan trichomen geen gebrek.

Serious 7 klaar om te drogen.

Bloeifase op komst

Alle lichtgevoelige buitenplanten zullen nog ongeveer een week of drie, vier groeien, tot het einde van juli. Dan zal de bloeiperiode langzaam intreden omdat de dagen korter worden. En er zitten een paar mooie dames tussen, die volgens mij wel wat zullen opbrengen en me een mooie winter stash kunnen bezorgen 😊 Maar zo ver zijn we nog lang niet; er kan nog van alles gebeuren…

…zoals rupsen bijvoorbeeld… 🙄🙈

Gisteren ging ik de autoflowers checken, die nu ongeveer een week of twee, drie aan het bloeien zijn. Ik had ze nog maar net water en voeding gegeven toen ik een paar extreem slappe bladeren zag. Ze waren echter niet slap van de droogte of zo, maar bij dichtere inspectie zag ik dat er van geknabbeld was. En dan niet zoals een slak want dit waren duidelijk kleinere beestjes. De schade was helaas wel genoeg om de bladeren direct kapot en slap te maken.

Deze bastards lusten ook wel autoflower …je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen.

En ja hoor, na een beetje rond zoeken heb ik zeven rupsen gevonden en verwijderd 🙄🙈 Ik heb er een foto van deze little bastards bij gedaan, net als een paar extra foto’s van mijn autoflower projectje 😊 Geniet dus nog van de plaatjes en dan zien we elkaar weer over twee weken voor een nieuwe update.

Groene groet, Gefjon Grow 🙏

(advertentie)