(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De temperaturen zijn zomers en iets exotische zien we ook terug in deze beeldrubriek, waar hard getroffen mede-liefhebbers van de plant de Sjaak-hoofdrol spelen. Zo zijn we op Cyprus, in Nigeria, Australië, Georgië en vanzelfsprekend in het altijd kokend hete België. Maar exotisch of niet, het einde is altijd hetzelfde van dit anti-plantenlied.

Wietfoto 1 –  Larnaca, Cyprus

Het vakantieseizoen is begonnen, de koffers worden gepakt. Beter wel dat jij er niet zoals deze twee Europese dames die vanuit Thailand op Cyprus landden, alléén maar wiet in stopt. Niks is zelfs nog beter, in dit geval. De jonge vrouwen van 20 en 22 jaar “uit een EU-lidstaat” zoals de lokale media melden, zitten nu met hun kont op een wc-pot zonder bril in plaats van op een strandstoel met een cocktail in de hand. Tja, moet je ook niet 41 kilo wiet in 71 vacuüm getrokken gripzakken in 4 koffers als reisbagage inchecken!

Wietfoto 2 – Lagos, Nigeria

Bingo voor de douane in de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos. Erkend werkterrein eveneens voor im- en exporteurs van alles wat door God en/of Allah is verboden. Hier zien wij zodoende 1.072 kilo wiet, ter waarde van drie miljard naira. Geen hol waard trouwens deze munt. 1 naira is 0,0006 euro. Maar toch; in Nigeria kan je er behoorlijk van vreten, van deze 1,8 miljoen euro. D.w.z. – Als  het gelukt was om de wiet (door) te verkopen. De deal is echter – door toedoen van de douane – van tafel . En waar komt de wiet oorspronkelijk vandaan? Canada 🤡 !

Wietfoto 3 – Wagga Wagga, Australië

Taart en bier voor de coppers van de Riverina Police in Australië. Bij een verkeerscontrole op de Sturt Highway was het per ongeluk – “willekeurige ademtest” – prijs. Vijf dozen met daarin 106 zakken met THC-toppen tuimelden er uit de vrachtauto. Goed voor 55 kilo wiet op de politieweegschaal in Griffith. Daar zit ook de 28-jarige bestuurder nu vast. Iets met ‘verboden drugs’… Lachen ze niet om daarginds, want dit schrijven lokale media: ‘Hem werd borgtocht geweigerd om vandaag voor het plaatselijk gerechtshof van Wagga Wagga te verschijnen’.

Wietfoto video 4 – Sadakhlo, Georgië

Geweldige beelden nietwaar? Bedoel; was het niet dat het voetbalteam van Georgië aan het stunten is op het EK (2e ronde na zege op Ronaldo FC), dan hadden we jou nu echt een enorme exotische verrassing bezorgd! Ach ja, op zich best goed verstopt en keihard samengeperst wel deze 13 kilo wiet in een fake autogastank. Maar niet goed genoeg om ongeschonden voorbij de douaniers bij de Sadakhlo grensovergang in Georgië, aan de grens met Armenië, te geraken. Dat dan weer niet, nee.

Wietfoto 5 – Antwerpen, België

Há lekker, verse garnalen in de haven van Antwerpen! Alhoewel, vers? Ze zien wel een beetje groen, voor een garnaal op zeker. En inderdaad, bij nadere inspectie – o.a. met de gratis neus – bleken het verdorie helemaal geen garnalen uit Canada. Wel was het 818 kilo wiet, met de vrolijke groeten van die Canadezen (zie ook Wietfoto 2 van deze rubriek). Goed voor 7 à 8 miljoen euro al deze Canadese canna-kilootjes, mits niet afgepakt door de Belgische douane op de rechteroever. Maar dat deden ze dus wél.

(advertentie)