(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een kijkje aan het buitenwietfront van Steve en Thomas. Buitenwiet-correspondent Steve opent met zijn eerste oogst van zijn autoflowers en Thomas dieft de onderste takken weg die hij handig gebruikt om nieuwe stekjes mee te maken. Een dagje later dan je gewend bent dus laten we snel kijken hoe het erbuiten aan toe gaat.

Autoflowers geoogst

Buitenwiet-correspondent: Steve – Aan al het goede komt een eind, dus ook aan mijn eerste run met Autoflowers. Als eerste wil ik het even hebben over de AutoFrisian Dew, ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer onder de indruk ben van de kwaliteit wiet die deze dames me hebben opgeleverd.

Afgelopen week heb ik samen met een goede vriend een eerste test rooksessie gehouden. Ondanks dat voor de beste smaak, de wiet nog wel even moet curen konden we het niet laten om alvast te proeven. We kwamen tot de conclusie dat de Frisian Dew qua high zeker niet onder doet voor een binnen gekweekt exemplaar. Nu denk ik dat de optimale weersomstandigheden hier zeker een aandeel in hebben gehad, want wat heb ik toch geluk gehad daarmee.

20150709_201858De totale opbrengst was 56 gram prachtig paars gekleurde wiet. De smaak kan ik het beste omschrijven als een zoet aroma. Ik zal in de toekomst zeker nog een keer wat AutoFrisian Dews kweken en kan hem je zeker aanraden. Omdat er een hoop regen voorspeld was voor de afgelopen dagen heb ik besloten om zowel de AutoUltimate als ook de AutoDurban Poison te oogsten.

De AutoUltimate hangt as we speak op z’n kop in mijn garage te drogen. Ik heb haar ontdaan van de grootste schutbladeren en daarna afgeknipt en opgehangen. De reden dat ik dit doe is omdat ik het veel makkelijker vind knippen als de bladeren helemaal droog zijn, je hoeft ze dan maar aan te raken met je schaartje en ze breken al af. Zodra ze droog is zal ik jullie laten weten hoe ze smaakt en hoe de high is. Maar eerlijk gezegd ben ik voor de potentie niet zo bang want ze is bedekt met spierwitte kristallen.

Als laatste de AutoDurban Poison, zoals ik de vorige keer al zei, heb ik besloten om haar niet te gaan knippen omdat ze slechts hele smalle foxtail-achtige buds had ontwikkeld. Ik was bang dat na het drogen je niet veel meer zou overhouden. Ik heb haar ontdaan van alle takken en zo linea recta de vriezer in gegooid om er vervolgens ice-hash mee te maken. De opbrengst houden jullie ook nog even van me tegoed want de ice-hash is nog niet droog.

20150711_203434

Ik heb de extractie gedaan met behulp van bubble bags, maar aangezien de opbrengst niet torenhoog zou zijn heb ik besloten om alleen de 25 micron bag te gebruiken. Het eind product ziet er heerlijk uit!

20150713_184003

En dan is er nog de Kali Mist plant. Toen mijn bevriende kweker op bezoek was om de Frisian Dew te testen schrok hij een beetje van de afmetingen van de Kali Mist in het scrogrek. Hij attendeerde me erop dat de plant, wanneer ze 20150713_184030dadelijk in de bloei gaat nog wel 2 keer zo groot kan worden. Daarom zal ik haar deze week beginnen te verduisteren met een oude barbecuehoes die precies over het scrogrek valt.

De komende week staat ook weer een kleine vakantie in de planning. Als ik terug ben zal ik beginnen aan deel twee van mijn autoflower avontuur. Dan zal ik drie Blue Amnesia XXL van Dinafem gaan kweken en een last minute verassing, namelijk een heuze Blue Dream Auto van Humboldt. Tot over 2 weken, groene groet!

Steve

Dieven, stekken en meer

Buitenwiet-correspondent: Thomas – Weer twee weken voorbij. De tijd gaat snel en bij de dames in de tuin ook! Tropische temperaturen afgewisseld met regen, zorgden voor een heuse groeispurt. Daarnaast is er ook aardig wat gewerkt aan de dames. Zo hebben de stammen nu een takvrije stamlengte tot aan het scrognet omdat ik aan het dieven geslagen ben. Zoals je zal zien ben ik bij sommige dames ook al aardig opgeschoten met scroggen.

En natuurlijk doe je iets met die afgeknipte takken als je meer en vooral gratis vrouwelijke plantjes wil! En dus heb ik opnieuw stekken gemaakt die hopelijk ook zullen uitgroeien tot mooie plantjes. Weet je niet hoe je stekken moet nemen? Hier kun je het lezen.

Ook zal er binnenkort een eerste lading huisgemaakte biologische wormencompost voor de planten komen. Deze meststof hebben mijn wormen voor mij geproduceerd in mijn wormenbak die ik een aantal weken geleden heb gekocht.  Tot zover mijn korte samenvatting over wat er zoal gebeurd is in de afgelopen 2 weken, jullie zijn hier tenslotte voor de planten, of niet soms? :-p

Early Skunk

Early Skunk

Toen ze 2 weken geleden nog maar net het scrognet raakte, maakt ik me best zorgen of er van scroggen met deze dame dit jaar wel genoeg zou komen. Maar het tropische weer en het ophogen van de takken zorgden er voor dat de kruin meer energie en voedingstoffen kreeg zodat deze goed begon te groeien. Daardoor zijn we nu dus echt begonnen met scroggen in tegenstelling tot 2 weken geleden.  De scrog slaat ook duidelijk direct aan, zoals je zal zien op de foto’s. Bij elke plant beginnen de zijtakjes van de takken die ik invlecht mooi omhoog te schieten. Dit creëert een zee van hoofdtakken en dus een hogere opbrengst ook genaamd screen of green a.k.a. scrog.

frissian ond

Frissian Dew

Frissian Dew

Op de foto’s is het misschien niet zo duidelijk maar wow! Deze dame is groooot. Gelukkig heb ik speciaal voor haar een extra groot stuk scrognet vrijgelaten zodat ze deze trend kan blijven voortzetten. Ook hier een enorme groeispurt door de vele zonnige uren en voldoende water. Het invlechten (scroggen) gaat goed met deze plant, wat ik zo ongeveer om de 3 a 4 dagen doe.

frissian top

Frisian Dew

De zijtakjes schieten als een speer omhoog en de hoofdtak groeit sterk verder. Om deze groei te controleren en ervoor te zorgen dat mijn plant op geen enkel vlak energie moet verspillen, zal ik in de komende week een kleine takselectie uitvoeren. Hierbij verwijder ik de nu nog kleine vertakkingen die zich onder de toppen die al omhoogschieten bevinden. Deze vertakkingen bevinden zich onder teveel bladmassa waardoor ze weinig licht krijgen en dus ook amper groeien. Die vertakkingen zijn pure energieverspilling voor de plant aangezien je van deze takjes amper iets oogst. Deze plant vraagt werk maar het is en blijft een pracht. Daarom heb ik natuurlijk ook stekken van deze dame gesneden en ben ik zeer benieuwd hoeveel dit avontuur zal overleven.

Durban Poison

Deze sativa dominante plant laat haar roots nog eens duidelijk zien. Elk takje dat ook maar een beetje zonlicht krijgt, schiet meteen de hoogte in, wat niet echt zorgt voor een overzichtelijke scrog. Dit wordt later nog wel opgeklaard als we ook bij deze plant takselectie gaan toepassen (dieven). Voor de rest gaat het goed met deze de plant. Van onder lijkt ze echt al een heuse boom. En ook hier gaat het scroggen vlot en zal het net, tegen het einde van het groeiseizoen goed gevuld zijn. Ik moet dringend het onkruid nog eens verwijderen onder de planten zodat ik zeker ben dat er geen viezigheid of beestjes zoals bladluizen in de buurt van mijn lieftallige dames komen. Tot over twee weken met weer een hele hoop vorderingen! Keep it growing 😉

Thomas

DuRban top

De Durban Poison van boven en van onder gezien

DuRban ond

(advertentie)