(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Pamir Gold is een oersterke wietsoort afkomstig uit het westelijk deel van de Himalaya’s van Tadzjikistan. Een bergachtig land dat boven de klassieke cannabislanden Afghanistan en Pakistan ligt. Het ruige leven op grote hoogte in de bergen heeft van Pamir Gold een taaie wietsoort gemaakt die tegen een stootje kan.

Het veredelingsproces van Pamir Gold begon zoals gezegd in de bergen van Tadzjikistan maar daar bleef het niet bij. Om Pamir Gold een typische high altitude wietsoort te houden werd ze naar de Zwitserse Alpen gehaald waar ze in de ijle berglucht verder veredeld werd. Toen de Pamir Gold eenmaal tot een stabiele commerciële wietsoort getransformeerd was, kwam ze pas naar Nederland om voor de productie van gefeminiseerde zaden te zorgen.

Deze wereldreis heeft van Pamir Gold een zeer sterke wietsoort gemaakt die tegen een stootje kan en daardoor zeer geschikt is voor beginners. Het plantenleven in de bergen is namelijk zwaar, de lucht is er ijl en de meeste ‘normale’ wietsoorten kunnen er nauwelijks overleven. Kweek je een wietsoort als Pamir Gold echter onder de ideale omstandigheden in een tropische binnentuin op zeeniveau, dan heeft ze het makkelijk en presteert de bovengemiddeld goed. Vergelijk Pamir Gold daarom maar met een wielrenner die in de bergen traint om op zeeniveau beter te kunnen presteren.

Pamir Gold is een indica dominante hybride waarvan de vruchten een zoete aardse smaak hebben met tonen van citrus en peer. Buiten doet de soort het in Nederland ook goed, de plant heeft een sterke weerstand tegen schimmels. In de open grond kunnen Pamir Gold planten anderhalf tot twee meter hoog worden en grote opbrengsten afleveren. De bloeifase duurt gemiddeld zeven weken. Pamir Gold wiet geeft je een prettig subtiel effect en is wat dat betreft dus ook een goede keus voor beginners.

  • Soort: indica dominante (60% indica) hybride
  • Genotype: Tadzjikistaanse landrassen
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 7 weken
  • Geschikt voor: buiten en binnen, goed bestand tegen schimmels
  • Smaak/effect: citrus, aards, peer, een milde plezierige high
  • Opbrengst: hoog
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)