(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hier en daar zul je deze Bud Babe wellicht nog vinden onder de naam Chiquita Banana maar daar kon het gelijknamige en wereldberoemde bananenmerk niet mee leven. Tegenwoordig gaat deze exotische en uiterst potente hybride uit Californië dus onder de naam C. Banana.

C. Banana is een exclusieve uit het zonnige Californië geïmporteerde exoot. Het is een sativa dominante hybride en een van de meest potente soorten die er zijn, maar dat is nog niet eens het meest bijzondere aan C, Banana. Nee, de belangrijkste reden waarom je deze tropische Amerikaan zou moeten proberen, is natuurlijk haar ongekend zoete en fruitige bananensmaak.

C(hiquita) Banana

Toen C. Banana voor het eerst het levenslicht zag, werd ze Banana OG genoemd. Toepasselijk want haar genetische donoren waren de strains OG Kush en een fenotype met een extreem bananen-aroma. Later kreeg ze de naam Chiquita Banana maar daar stak fruitproducent Chiquita Brands International een stokje voor en zo kwam het dat we het nu hebben over een Bud Babe die C. Banana heet.

Goed, belangrijker voor een spectaculaire nieuwe wietsoort dan de naam, zijn natuurlijk de groei- en bloei eigenschappen en de potentie. En in het geval van een soort die naar het meest gegeten stukje fruit ter wereld is vernoemd uiteraard vooral de smaak! Het smaakprofiel van C. Banana liegt er dan ook niet om; deze wietsoort is werkelijk een tropische traktatie.

Bananensmaak

Wanneer je een topje C. Banana openbreekt komt je een nietsverhullende bananengeur tegemoet. Bij het roken merk je echter een exotischer aroma waarin ook de OG Kush genen duidelijk naar voren komen. Het is een zinnenprikkelend zoet bouquet van banaan, citrus, peper en kush. Tel daarbij een extreem hoog THC-percentage van minimaal 23 procent op en je snapt dat het hier om een wietsoort voor fijnproevers gaat.

Om de high grade vruchten van C. Banana te kunnen plukken, zul je de sativa dominante dame natuurlijk eerst moeten kweken. Zoals het een sativa betaamt kan ze behoorlijk strekken. Zorg dus voor voldoende ruimte in de hoogte, kweek haar in een Sea Of Green of hou haar met de nodige training onder de duim. De bloeitijd van acht tot negen weken valt in ieder geval alleszins mee. Onder ideale omstandigheden kun je rekenen op zo’n 400 gram per vierkante meter. Dat zijn 400 top shelf grammen waar je geen genoeg van kunt krijgen!

C. Banana geeft je een energieke high die vooral tussen de oren effect heeft. Ze inspireert en motiveert en is daarom een zeer geschikte wietsoort om overdag van te genieten. Enige lichamelijke ontspanning is er ook, maar het cerebrale effect overheerst duidelijk. Het is het ideale tussendoortje wanneer je wel een boost kunt gebruiken, net als een echte banaan!

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: OG Kush, onbekend
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 weken
  • Smaak: banaan, citrus, peper
  • Effect: energiek, euforisch
  • THC: 23 tot 29 procent
  • Zadenbedrijf: Zamnesia Seeds

 

 

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)